Tot jij van mij bent, Samantha Hayes

tot jij van mij bent, review

Heb jij wel eens een boek gelezen met aan het eind zo'n plot twist, dat je het boek eigenlijk nog een keer wilt lezen? Omdat het met de kennis die je dan hebt ineens heel anders leest?

Zo'n boek is Tot jij van mij bent van Samantha Hayes.

Nadat ik het uit had, zat ik er nog lang over na te denken. Want alles wat ik dacht te weten, bleek anders te zijn. En toch ga ik niet nog een keer lezen.

Het verhaal van 'Tot jij van mij bent'

In 'Tot jij van mij bent' leren we de hoogzwangere Claudia kennen. Haar man werkt op een booreiland, en daardoor is Claudia veel alleen met haar twee stiefzoontjes. Om die reden nemen ze een nanny in huis, zodat Claudia iemand heeft om haar te helpen, als haar man weg is. Dat wordt Zoe.

Maar Zoe heeft een dubbele agenda...

Naast het verhaal van Claudia en Zoe is er een verhaal over twee gruwelijke moorden. Twee hoogzwangere vrouwen worden gevonden nadat iemand met een mes heeft geprobeerd hun baby uit hun buik te snijden.

De opzet van het boek: ik-vorm en 3 perspectieven

'Tot jij van mij bent' is geschreven in de ik-vorm. En vanuit drie perspectieven:

  • Claudia
  • Zoe
  • Lorraine (inspecteur bij de politie)

De verschillende perspectieven wisselen elkaar per hoofdstuk af. Nou heb ik daar altijd een hekel aan, maar omdat ik wilde weten hoe het afliep gaf ik het boek het voordeel van de twijfel. Opvallend is dat niet wordt aangegeven met wie je te maken hebt! Dus je begint aan het volgende hoofdstuk, en dan moet je maar uitvissen wie er aan het woord is.
Dit speelt ook een rol bij de ontknoping.

Conclusie

Ik heb al heel wat thrillers gelezen, maar de uitkomst van dit boek wist me echt te verrassen. Maar ergens vond ik die ook een beetje flauw, omdat Samantha Hayes zelf niet duidelijk aangeeft wie wie is.

Het boek is goed geschreven en spannend. En je krijgt echt waar voor je geld, want als je het uit hebt kun je het prima nog een keer lezen omdat het dan heel anders leest met je nieuwe inzicht en kennis!

Toch doe ik dat niet, omdat ik het daar niet leuk genoeg voor vond. En omdat ik vind dat Samantha Hayes een flauw doet met haar ik-perspectieven! 

Ik houd er niet van als er met mij als lezer gesold wordt!

Praktische informatie

Tot jij van mij bent is voor 19,95 te koop bij bol.com

Tot jij van mij bent

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *