|

In a dark, dark wood, Ruth Ware

Ruth Ware's debuutroman In a dark dark wood is een spannende psychologische thriller die ik met veel plezier heb gelezen!

In a dark, dark wood: waar gaat het over?

Hoofdpersoon van In a dark, dark wood is Nora. Nora is een in zichzelf gekeerde schrijfster die een piepklein flatje in Londen bewoont. Ze is erg gereserveerd en op zichzelf.

Dan krijgt ze een uitnodiging voor een vrijgezellenfeestje van een vroegere schoolvriendin, Claire. En hoewel ze eigenlijk geen zin heeft gaat ze uiteindelijk toch.

Het vrijgezellenfeestje wordt gehouden in een afgelegen huis dat grotendeels uit glas bestaat. De omgeving is onheilspellend en door het vele glas voelen de gasten zich bekeken.

Vervolgens blijkt dat Claire trouwt met James, de man die Nora's hart heeft gebroken en waar ze tien jaar later nog steeds niet overheen is.

De onheilspellende sfeer wordt sterker naarmate het verhaal vordert, en uiteindelijk valt er zelfs een dode.


De klassieke vraag is natuurlijk: 'Whodunnit?' 

Over Nora 

Nora is een enigszins neurotische hoofdpersoon. Soms vond ik haar eerlijk gezegd ook wel erg moeilijk doen zeg! Tsjonge, jonge jonge, hoe lang kun je een wrok koesteren?! Nora koester haar wrok tegen James al tien jaar.

En al die tijd is er niets in haar veranderd. Zelfs haar leven als kluizenaarster komt er eigenlijk door. Soms had ik zin om te roepen: 'Kom op zeg! Zet je er nu eindelijk eens over heen.'

Maar ondanks dat Nora als hoofdpersoon niet altijd even aansprekend is, boeit het wel degelijk wat er destijds is gebeurd. Ook al ontvouwt dat verleden zich tergend langzaam aangezien Nora moeilijk blijft doen.


Leuke plotwending

Aan het eind van het boek krijg je als lezer een aangename vorm van 'closure'. Alles is opgelost, hoewel de doden natuurlijk nooit meer levend worden.


Ik moet alleen wel bezwaar aantekenen tegen het einde. Daar krijgt Nora een nieuwe kans om haar leven weer op te pakken. Maar als ik het goed begrijp haakt ze weer af. Stomme Nora!

Als ik dat goed heb begrepen vind ik het einde stom. Want dan heeft de hoofdpersoon geen ontwikkeling doorgemaakt.

Al met al geef ik dit boek een dikke 8. Ik vind het een spannend verhaal in een mooie setting!


Praktische informatie over In a dark, dark wood

In a dark, dark wood is voor 19,99 te koop bij bol.com. De Nederlandse versie heet In een donker donker bos en kost eveneens 19,99.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *