Mijn boek van jou

mijn boek van jou review

'Je wilt me
Je houdt van me
Je hebt me nodig
Ik ben als de dood voor jou'

Je moet er toch niet aan denken dat je een stalker hebt? Iemand die je overal volgt, je lastig valt, brieven stuurt, foto's van je maakt als je je onbespied waant, en je ongewenste cadeautjes geeft?

Dat is thema van Mijn boek van jou. Clarissa wordt lastig gevallen door Rafe, een collega van haar werk.

Mijn boek van jou

Mijn boek van jou is deels in de ik-vorm geschreven, en deels vanuit het perspectief van de alwetende verteller. Het deel in de ik-vorm zijn de aantekeningen van Clarissa waarin ze nauwkeurig bijhoudt wat Rafe allemaal doet. Het is haar boek van jou.

Clarissa heeft namelijk in de zelfhulp folders over stalkers gelezen, dat het belangrijk is zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen en bij te houden wat er precies gebeurd. Normaal ben ik niet zo'n fan van wisselende perspectieven, maar hier werkt het!

Je zit als lezer als het ware in Clarissa's hoofd en ziet door haar ogen hoe die afschuwelijke Rafe weer aan de overkant naar je staat te kijken. Of hoe alles wat je tegen hem zegt, of hoe je hem ook negeert, van hem afglijdt.

Rechtszaak

In de periode dat Mijn boek van jou zich afspeelt heeft Clarissa 'jury duty'. Door de rechtszaak beseft Clarissa hoe moeilijk het is om als slachtoffer serieus genomen te worden. En hoe makkelijk je woorden en daden verdraaid kunnen worden, zodat het lijkt als je iets wilde.

Overzichtelijk boek

Mijn boek van jou is een overzichtelijk boek, met een heldere verhaallijn. Clarissa is de hoofdpersoon, en je hoeft niet allemaal andere personages te leren kennen gelukkig. Ik vind het knap hoe de schrijfster Claire Kendal met eenvoudige middelen zo'n spannend boek heeft geschreven!

Want spannend is het!

De Trailer van Mijn boek van jou van Claire Kendal


Conclusie over Mijn boek van jou

Ik vond Mijn boek van jou echt geweldig en heb het met veel plezier gelezen. Zeker als je niet houdt van overbevolkte boeken, met heel verschillende verhaallijnen is dit een aanrader.

Praktische informatie over Mijn boek van jou

Mijn boek van jou is voor 19,95 te koop bij bol.com, en is dat geld echt waard wat mij betreft.

Mijn boek van jou

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *