|

Vreemden in de nacht, Judith Visser

vreemden in de nacht

Ik ben al niet zo'n fan van elk hoofdstuk een ander perspectief. Maar als elk hoofdstuk ook nog eens maximaal 3 bladzijden is, voelt het als lezer alsof je de horlepiep danst: van het ene op het andere been.

Dat had ik bij Judith Vissers' boek Vreemden in de nacht

Vreemden in de nacht: veelbelovend plot!

En de plot was nog wel zo veelbelovend!

Cassandra verbreekt haar relatie met haar vriend Finn, omdat hij verslaafd is aan krasloten. Een weinig charmante hobby. Ze verhuistnaar een huis op het platteland van Rockanje. Maar wat Cassandra niet weet is dat daar ooit een gruwelijke dubbele moord is gepleegd!

En als ze er eenmaal woont, wordt ze elke nacht opgeschrikt door een ijselijke gil.

Kortom een spannende plot! En ik houd van enge verhalen met geesten en spoken en er in dus ik kon niet wachten tot mijn reservering aankwam in de bieb!

Teleurstellend

Maar wat een teleurstelling. Niet alleen zijn de hoofdstukken veel te kort waardoor je je als lezer voortdurend in ander personage moet verplaatsen, ook is het maar matig geschreven. En dat terwijl ik normaal de boeken van Judith Visser best goed vindt.

Opzet van Vreemden in de nacht

Vreemden in de nacht vertelt het verhaal vanuit twee perspectieven, en vanuit twee tijden. Elke hoofdstuk wordt het perspectief gewisseld.

  • Cassandra in 2013
  • Olga in 1972
Dit had nog best kunnen werken als de hoofdstukken niet zo ontzettend kort waren geweest. Daardoor kon het me steeds minder schelen wat Olga en Cassandra overkwam. Ik kreeg de kans niet om echt met één van hen mee te leven, omdat dan alweer de andere aan de beurt was.

Paar leuke plotwendingen

Aan het eind van het boek werd het verhaal wat beter. En ik moet zeggen dat Judith Visser er best een paar geinige plotwendingen in had zitten. Maar ook niet meer dan dat.

Judith Visser: plastic popje hangend uit vagina

Judith Visser staat er om bekend dat ze niet terug schrikt voor bloed en gore misdaden. Het meest onsmakelijke in Vreemden in de nacht vond ik de zwangere dames die poseerde met een plastic popje hangend uit hun vagina!

Praktische informatie

Vreemden in de nacht is voor 19,95 te koop bij bol.com. Ik vind Vreemden in de nacht te vergelijken met een hamburger bij de McDonalds. Best lekker, maar meer ook niet.

En daarna vraag je je af waarom je hem op at. Of in dit geval uit las.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *