Sister Dear van Hannah Mary McKinnon

 

Laat ik met de deur in huis vallen: Sister Dear van Hannah Mary McKinnon is één van de stomste en irritantste boeken die ik recent heb gelezen. Toen ik het uit had, voelde ik me geërgerd en was ik boos op de hoofdpersoon.

In eerste instantie had ik dan ook helemaal geen zin om een review te schrijven van zo'n vervelend boek. Maar toen bedacht ik me dat ook reviews over boeken die ik niet mooi vind informatief zijn. En smaken verschillen bovendien.

Daarom toch een review van Sister Dear.

Let op: onderstaande review bevat spoilers. Lees dus niet verder als je dit boek eerst zelf wilt lezen!

Sister Dear: het verhaal

Het verhaal van Sister Dear is goed en interessant. Dat is ook de reden dat ik dit boek wilde lezen. De hoofdpersoon in Sister Dear is Eleanor. Eleanor is een beetje zielig. Haar moeder is echt enorm gemeen tegen haar, en spant tegen haar samen met haar irritante verwende zus. De enige waar Elenaor liefde van krijgt is haar vader. Maar die lijdt aan een dodelijke ziekte en heeft niet lang meer. Het zit Eleanor dus niet erg mee.

Je vader is je vader niet

Op een dag hoort ze per ongeluk een gesprek tussen haar gemene moeder en vader. Wat blijkt?! Hij is niet haar echte vader. Eleanor is het product van een korte affaire die haar moeder had voor haar huwelijk met Eleanors niet-vader'.

Op zoek naar biologische vader

Vervolgens gaat Eleanors vader dood, en blijft Eleanor achter met een gapend gat in haar leven en een heleboel nieuwsgierig en verlangen naar haar biologische vader.

Eleanor kan zich dan ook niet beheersen en gaat op onderzoek uit. Zo ontdekt ze dat een halfzusje heeft. Dat zusje heeft alles wat Eleanor niet heeft. Schoonheid, succes, een liefdevolle partner en bovenal liefhebbende ouders.

Contact met halfzusje

Langzaam maar zeker dringt Eleanor steeds verder in het leven van haar halfzusje en dus ook haar biologische vader. In eerste instantie doet ze dat vanuit niet zulke edele motieven. Ze is boos op haar vader omdat die haar heeft afgewezen. En ze wil dat haar halfzusje ook lijdt zoals zij altijd heeft geleden.

Maar al snel ontwikkelt ze oprechte liefde voor haar halfzusje en heeft Eleanor geen nare verborgen agenda meer.

Onverdraaglijke wending aan het eind van het boek

De kwestie is alleen: haar halfzusje heeft dat wel.

En dat leidt aan het eind van het boek tot een aantal onverteerbare en irritante wendingen waar ik nu nog niet goed van wordt.

Je kunt het als schrijver ook te bont maken qua ellende, en dat vind ik dat Hannah Mary McKinnon heeft gedaan. Het einde is dusdanig dat je een hekel krijgt aan het boek.

Bovendien is Eleanor zo dom, klunzig en ineffectief bezig dat ik eigenlijk een hekel kreeg aan haar. 

Ik sluit niet uit dat er nog een vervolg op Sister Dear komt, maar ik denk niet ik het kan verdragen om nog een keer mee te gaan in Eleanors mislukkingen.

En ook: hoeveel pech kan 1 persoon hebben?! Dit was echt té erg!

De boektrailer van Sister Dear

Hieronder de boektrailer van Sister Dear die er veelbelovend en leuk uitziet. Net als de cover van het boek.

Mijn conclusie over Sister Dear

Hoewel ik het gegeven van Sister Dear heel leuk vind, is het boek dat niet in mijn ogen. De hoofdpersoon is niet 'likable' en het boek is ook nog eens zeer matig geschreven.

Sister Dear leest als een soort bewijs van Murphy's Law: alles dat mis kán gaan, gaat het ook mis.

Ik geef dit boek een 4,5.

Praktische informatie over Sister Dear

Sister Dear is voor 17,50 te koop bij Amazon.nl. Bij bol.com hebben ze alleen de ebookversie van Sister Dear en een luisterboek versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *