Romance novel: The Madness of Viscount Atherbourne

The Madness of Viscount Atherbourne

Het genre van de romance novel is groot, dus er valt heel wat te lezen. Maar de ene romance novel is de andere niet. Er zijn een heleboel die bij nadere lezing tegenvallen.

Daarvan doe ik meestal geen reviews. Dus als ik wel een review van een romance novel doe op Momlit, dan betekent dat in principe dat ik dat boek de moeite waard vind.

The Madness of Viscount Atherbourne

Een voorbeeld van zo'n boek is The Madness of Viscount Atherbourne van Elisa Braden. Dit boek maakt deel uit van een serie getiteld Rescued from ruin. De personen per boek komen zijdelings terug in de andere boeken. Maar de boeken staan gelukkig wel los van elkaar, dus het is geen enkel probleem om er maar eentje te lezen bijvoorbeeld.

Het verhaal van The Madness of Viscount Atherbourne

Deze romance novel speelt zich af in 1815. Het draait allemaal om Victoria Lacy en viscount Atherbourne. Atherbourne denkt ten onrechte dat Victoria's oudste broer zijn zus tot zelfmoord heeft gedreven. Hij wil wraak! Daarom bedenkt hij een plan om haar broer te raken waar het pijn doet: hem zijn zus afpakken.

Reputatie aan flarden

Om die reden verleidt Atherbourne Victoria tot een hartstochtelijk rendez-vous op een balkon tijdens een feest. Ze worden betrapt en Victoria's reputatie is compleet naar de haaien. Dat komt nooit meer goed. 
Dan biedt Atherbourne aan om met Victoria te trouwen. Hij doet dat om ervoor te zorgen dat ze geen contact meer kan hebben met haar oudste broer, maar als lezer vermoed je dat hij wel eens verliefd zou kunnen zijn op Victoria, ook al weet hij dat zelf niet.
Victoria en Atherbourne trouwen, en worden man en vrouw in alle opzichten want dit is natuurlijk wel een trashy romance novel ; )


Wat is er leuk aan The Madness of Viscount Atherbourne?

Ik vond dat The Madness of Viscount Atherbourne wel wat weg heeft van de historische romans van Judith McNaught. Dat is een compliment, want dat vind ik altijd erg leuke boeken. De humor is iets minder aanwezig dan bij Judith McNaught, maar ik moest toch regelmatig glimlachen. 

Arrogante man, humor, gedwongen huwelijk en hartstocht

Daarnaast houd ik erg van het genre waarbij de arrogante man als een blok valt voor de vrouwelijke heldin. Zeker in combinatie met een gedwongen huwelijk. Ik ben dol op zogenoemde 'contract marriage' verhaallijnen, en kijk die ook altijd in Koreaanse drama's.
The Madness of Viscount Atherbourne biedt romantiek, humor en hartstochtelijke scènes zonder dat ze platvloers zijn.

Mijn conclusie over The Madness of Viscount Atherbourne

The Madness of Viscount Atherbourne is het tweede boek dat ik las van Elisa Braden. Dat geeft al aan dat ik haar als schrijfster de moeite waard vind.
Voor wie houdt van arrogante, getormenteerde mannelijke helden,  is dit boek de moeite van het proberen waard.

N.B. Het eerste boek in de reeks was níét leuk. Daarin was de vrouwelijke hoofdpersoon veel te irritant en drammerig.

Praktische informatie over The Madness of Viscount Atherbourne

The Madness of Viscount Atherbourne is als eBook te koop voor 3,51 bij bol.com. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *