|

Babymaker van P. Dangelico

Succesvol financieel manager Stella Donovan en ex football speler Dane Wylder hebben allebei slechte ervaringen met het huwelijk en de liefde. Ze moeten er niet aan denken.

Maar ze hebben wel allebei een diep verlangen naar een kind. De vraag is alleen: hoe krijg je een kind, zonder een relatie met de toekomstige moeder/vader? Heel eenvoudig: je maakt een contract waarin je afspreekt dat je samen het kind gaat opvoeden. Met andere woorden je spreekt een co-ouderschap af, waarbij een intiemere band wordt uitgesloten.

Babymaker: twee vreemden maken samen een kind

Dat is de plot van Babymaker van P. Dangelico. Zoals het een romance novel betaamt gaat het niet zo simpel als Stella en Dane denken. Al snel krijgen ze gevoelens voor elkaar die ze allebei proberen te onderdrukken. Want ze weten immers van elkaar dat de ander daar niet op zit te wachten?

Stella en Dane hebben dus allebei zo hun eigen 'demonen' waarmee ze worstelen, en die ze moeten overwinnen.

Babymaker: humoristisch maar niet zoveel kusscènes

Zeker de eerste helft van de Babymaker is goed geschreven en humoristisch. Ik schoot echt een paar keer in de lach. Halverwege het boek vond ik het allemaal wat saaier worden. En in tegenstelling tot andere trashy romance novels zijn er relatief weinig romantische scène waarin ze elkaar kussen.

Mijn conclusie over Babymaker

Zeker in het begin vond ik Babymaker bijzonder leuk. Ik was zelfs van plan om meer boeken van P. Dangelico te gaan lezen. Maar de tweede helft van het boek vond ik wat minder helaas.

Een gemiste kans vond ik trouwens dat ze het kind verwekken via IVF. Ik had het leuker gevonden als Stella en Dane op 'natuurlijke wijze' het kind hadden verwekt. We hebben het hier immers wel om een romance novel.

Bovendien struikelde ik over het hele IVF verhaal. Want hoezo IVF? Stella had immers geen vruchtbaarheids problemen? Dan hoef je helemaal niet zo'n ingewikkeld traject in te gaan. Je kunt bij wijze van spreken thuis zelf het sperma inbrengen.

Toch is Babymaker een leuk boek. Dus als je houdt van humor in je romance novels en niet teveel vrijscenes dan vind je dit denk ik een fijn boek om te lezen.

Praktische informatie over Babymaker

Babymaker is voor 17,99 te koop bij bol.com. Dat vind ik meer geld dan dit boek waard is. Ik adviseer het uit de bibliotheek te halen of als ebook te kopen. Dan kost Babymaker maar 4,30.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *