Dance away with me, Susan Elizabeth Philips

Dance away with me, Susan Elizabeth Philips

Susan Elizabeth Philips stond voor mij lange tijd garant voor leuke romance novels.

Maar haar laatste vier pennevruchten vond ik tegenvallen.

Toen ik begon aan Dance away with me, wilde ik het boek in eerste instantie ook gefrustreerd aan de kant gooien. Ik houd niet van vrouwelijke hoofdpersonen die zich assertief gedragen als ze overduidelijk fout zitten.

Gelukkig las ik net ver genoeg door, dat Susan Elizabeth Philips' humor begon door te schemeren, en daardoor heb ik Dance away with me toch uitgelezen.

Hieronder mijn review.

Dance away with me: het verhaal

Dance away with me gaat over Tess Hartsong. Nadat haar man Travis onverwachts is overleden heeft Tess zich helemaal teruggetrokken op een of andere berg in de middle of nowhere, bij het dorpje Runaway Mountain.

Tess en haar boze buurman aka de 'love interest'

Als lezer maak je kennis met Tess terwijl ze heel hard danst op oorverdovende muziek. Haar buurman, Ian North, komt klagen over de keiharde muziek waarmee ze zijn rust verstoord.

Dit is meteen de scène waardoor ik bijna meteen afhaakte, want Tess geeft haar buurman een grote bek, terwijl ze duidelijk fout zit.

Maar goed, de ervaren romance lezer herkent in de boze buurman natuurlijk meteen de mannelijke 'love interest'. En zoals ik al zei, gelukkig zit er genoeg humor in om dit boek de moeite waard te maken.

Wat volgt zijn Tess' perikelen en haar rouw. Ze neemt bijvoorbeeld een baantje bij een lokale winkel, en leert zo de kleurrijke dorpsbewoners kennen. Ze raakt betrokken bij een paar tieners, en geeft bijna noodgedwongen seksuele voorlichting. 

En natuurlijk is er haar relatie met Ian.

Dance away with me: de flaptekst samenvatting

Eigenlijk vat de flaptekst van Dance away with me het verhaal heel goed samen:

'When life throws her one setback too many, midwife and young widow Tess Hartsong takes off for Runaway Mountain. In this small town high in the Tennessee mountains, surrounded by nature, she hopes to outrun her heartbreak and find the solace she needs to heal. 

 But instead of peace and quiet, she encounters an enigmatic artist with a craving for solitude, a fairy-tale sprite with too many secrets, a helpless infant, a passel of curious teens, and a town suspicious of outsiders, especially one as headstrong as Tess. Just as headstrong is Ian North, a difficult, gifted man with a tortured soul—a man who makes Tess question everything.

In running away to this new life, Tess wonders— 

Has she lost herself . . . or has she found her future?'

Mijn conclusie over Dance away with me

Dance away with me is niet één van Susan Elizabeth Philips' beste boeken, maar het is zeker wel aardig. De dorpskarakters zijn leuk, en zoals ik zei, houd ik wel van haar humor. Op Goodreads krijgt dit boek een 4,05. Dat vind ik te veel eer. Ik geef het een 3,5.

Praktische informatie over Dance away with me

Dance away with me is voor 14,99 te koop bij bol.com. Dat vind ik vrij veel voor dit boek.

Boektrailer

Hieronder de boektrailer, die overigens heel weinig voorstelt.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *