Lezen over je hobby

Zal ik je eens een geheimpje vertellen?


Ik vind lezen over hardlopen vaak veel leuker dan hardlopen zelf.

Soms is lezen over je hobby, leuker dan je hobby

Sterker nog, als ik geen zin heb om te gaan hardlopen dan helpt het om een boek over hardlopen te lezen. Dan gaat het vanzelf bij me kriebelen. Als ik in een hardloopdip zit, dan is een boek lezen over hardlopen altijd één van mijn hulpmiddelen. En het werkt altijd.

Soms is lezen over je hobby, leuker dan je hobby : )

Informatie honger bevredigen met boeken

Er gaat niets boven de kick van een nieuwe interesse of hobby vind ik. Als ik iets interessant vind, dan lees ik alles wat los en vast zit over dat onderwerp.

Toen ik bijvoorbeeld een interesse opvatte voor haken, genoot ik van boeken met haakpatronen. En ik geniet nog elke dag van artikelen en boeken over bloggen.

Niet voor niets vind ik de bibliotheek een soort paradijs.


Lang leve de bibliotheek

Al die boeken, boordevol interessante informatie! En ze staan daar zo voor het grijpen. Alles wat ik hoef te doen is er tussen te snuffelen en kijken of iets mijn aandacht vangt. En dan kan ik zo'n boek vervolgens 'gratis' meenemen.


Ik betaal natuurlijk wel voor een abonnement, maar toch voelt het als gratis.

Er zijn boeken over alle mogelijke onderwerpen

Er zijn boeken geschreven over alle mogelijke onderwerpen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of iemand heeft er wel eens een boek over geschreven. En als het is uitgegeven, dan weet je dat er mensen zijn met dezelfde interesse.

Er zijn boeken over haken, breien, borduren, knutselen, strijkkralen, hardlopen, social media, management, een nieuwe baan zoeken, verder gaan na een scheiding, wennen aan het single bestaan, kunst, feminisme, religie, mode, opvoeding, allerlei enge ziektes en nog veel meer.

Conclusie

Er is een Engels gezegde dat zegt: 'Reading expands the mind,' en ik ben het daar helemaal mee eens. Met boeken kun je de hele wereld over reizen, zonder ooit uit je stoel te komen.

Ik houd van boeken : )

Daarom schrijf ik er ook graag over, hier op Momlit.

Wat betekenen boeken voor jou?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *