|

Amberwoede, Natalie Haynes

Amberwoede

Amberwoede van Natalie Haynes is een boek dat een typisch Engelse sfeer oproept. Ook al speelt het verhaal zich af in Edinburgh!

Het verhaal is mooi, maar dit was typisch een boek dat ik vooral bleef lezen vanwege de sfeer en stijl.

Amberwoede: waar gaat het over?

Amberwoede gaat over Alex Morris. Alex is regisseur en woont dolgelukkig met haar verloofde in Londen. Tot hij wordt neergestoken en ter plekke overlijdt.

Alex is helemaal kapot van zijn overlijden. Ze kan er niet meer tegen in Londen te zijn, met goedbedoelende vrienden. Ze verhuist naar Edinburgh, en gaat daar aan de slag op een school met leerlingen die van andere scholen zijn afgetrapt.

Met een groepje van 5 leerlingen gaat ze aan de slag met Griekse tragedies. En het gaat best goed. Ze krijgt contact met de leerlingen, en ze lijken iets te leren.

Maar wat Alex niet door heeft is dat één van haar leerlingen wel heel erg geïnteresseerd raakt in haar verhaal en verleden. En dat resulteert uiteindelijk in een moord.

Over het verhaal Amberwoede

Ik vond het een mooi verhaal, maar als ik heel eerlijk ben, had ik een veel dramatischer ontknoping verwacht. Ik dacht steeds: 'Er komt vast nog een enorme twist aan het eind van het verhaal!' Maar dat was niet zo. Het verhaal kabbelde rustig naar de afloop, zonder verrassingen.

Ook prima natuurlijk. Maar toch was ik wel een beetje teleurgesteld. Anderzijds zorgt het weinig opzienbarende einde er wel voor dat je meer aandacht hebt voor de rest van het verhaal.

Ik geef dit boek een 8.

Achterflap Amberwoede is niet goed

De tekst van de achterflap vind ik niet goed! Want die belooft meer dan het boek biedt. Juist door de achterflap verwachtte ik een spannende twist. Ook de titel vind ik nietszeggend. Hoewel die helemaal aan het eind van het verhaal verklaard wordt.

amberwoede

Nathalie Haynes introduceert haar boek!

In onderstaand filmpje introduceert Natalie Haynes haar boek Amberwoede

Praktische informatie over Amberwoede

Amberwoede is voor 12,95 te koop bij bol.com. Het is de moeite waard vind ik. Maar verwacht dus geen achtbaan van wendingen en emoties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *