|

We moeten je iets vertellen, Marion Pauw

Ik heb een aantal boeken van Marion Pauw gelezen. 'Best aardig,' vind ik ze meestal.

Dus nam ik uit de bibliotheek haar boek 'We moeten je iets vertellen' mee.

En vervolgens lag het zes weken in mijn boekenkast, want ik had er helemaal geen zin in. Op een gegeven moment pakte ik het dan toch maar, want dan kon het tenminste terug naar de bieb.

En toen werd ik verrast. Want 'We moeten je iets vertellen' is een boek vol soms bijtende humor. Persoonlijk vind ik dit Marion Pauws leukste boek tot nu toe.

We moeten je iets vertellen: waar gaat het over?

In We moeten je iets vertellen maak je kennis met Kathelijne. Kathelijne spreekt je op de eerste bladzijde al toe als lezer. En dat blijft de rest van het boek zo.

Kathelijne heeft één succesvol boek geschreven, en vervolgens een boek dat het een stuk minder goed deed. Dus haar derde boek moet weer goed worden. Maar het wil niet bepaald lukken. Ondertussen heeft ze een moeizame affaire met een getrouwde man.

Als je Kathelijne leert kennen heeft ze het dus nogal moeilijk. Haar toon is venijning, spottend en vol zelfkritiek. En ze verwijst regelmatig naar de regels van een goede roman als ze bepaalde woorden gebruikt.


Literaire thriller

Op een ochtend vind ze een briefje met daarop de tekst: 'We moeten je iets vertellen'. Kathlijne kan zich niet herinneren wanneer ze dat geschreven heeft. En er volgen nog meer teksten. Kathelijne gaat op onderzoek uit. Ik neem aan dat deze verhaallijn verantwoordelijk is voor het etiket 'literaire thriller' op de cover.

Ik vond de hele thriller verhaallijn eerlijk gezegd nogal slapjes. En van de ontknoping haalde ik hoogstens mijn schouders eventjes op.

Ik vond 'We moeten je iets vertellen' vooral gewoon een heel leuk, en grappig verhaal over een schrijfster die worstelt met zichzelf, haar leven, haar keuzes en haar nieuwe boek.

Conclusie over We moeten je iets vertellen

We moeten je iets vertellen leest als een trein, en is op aanstekelijke wijze geschreven. Ik vond het erg leuk om te lezen en geeft het boek daarom een 7,5. Iets aftrek vanwege de wat slappe thriller verhaallijn.

Praktische informatie over We moeten je iets vertellen.

We moeten je iets vertellen is voor  19,95 te koop bij bol.com. Niet goedkoop dus, maar amusant is het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *