Jij nog wat te klagen?

Plien & Bianca leerde ik kennen in het programma Zaai.

Daar speelden ze twee verveelde meisjes op het Groningse platteland die elkaar ontmoetten bij een hek. Ik vond het geweldig! Plien & Bianca zijn acteurs en cabaretiers en vormen samen het duo Plien & Bianca.

En ze schreven samen ook een boek: Jij nog wat te klagen?


Jij nog wat te klagen?

Jij nog wat te klagen bestaat uit een briefwisseling tussen Plien & Bianca. Het zijn een soort columns, en je leest ze per twee. In de eerste brief lees je de aanleiding. In de tweede brief reageert Plien of Bianca op de brief van Plien of Bianca. Dat wisselt.

Maar onderaan elke brief staat een tekeningetje waarmee je met een oogopslag kunt zien wie de brief heeft geschreven.

Waarom zou je dit lezen?

Terwijl ik Jij nog wat te klagen? las vroeg ik me regelmatig af. 'Waarom lees ik dit eigenlijk?' Want het is allemaal weinig wereldschokkend, en gaat vooral over ditjes en datjes. Gewoon het dagelijks leven van twee vrouwen met kinderen, die toevallig ook cabaretiers zijn.

Met andere woorden:

'Zou ik deze brievenwisseling ook lezen als het niet om Plien & Bianca ging?'

Ik vrees dat het antwoord dan 'Nee' zou luiden. Het is best aardig, maar alleen het feit dat het is geschreven door Plien & Bianca maakt het de moeite waard.

Het leukst aan dit boek zijn de herkenbare gedachtes en gebeurtenissen. Zo heeft Plien een aanvaring met haar buurman en concludeert onmiddellijk dat nu één van hen zal moeten verhuizen. Dat vond ik grappig en herkenbaar.


Praktische informatie over Jij nog wat te klagen?

Jij nog wat te klagen? is voor 14,99 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *