Aan de slag met de Huishoudcoach

Aan de slag met de Huishoudcoach
Aan de slag met de Huishoudcoach
E. Jacobs

Zelden heb ik zo'n goed onderbouwd, uitgebreid opruimboek gelezen. 'Aan de slag met de huishoudcoach,' van Els Jacobs is een echte aanrader.

De praktische, geordende vormgeving weerspiegelt de inhoud, die even praktisch en geordend is. Els Jacobs heeft voor een duidelijke opbouw gekozen, die ze in ieder hoofdstuk herhaalt. Dat boezemt vertrouwen in: iemand die zo'n opgeruimd en goed georganiseerd boek kan schrijven móét gewoon wel heel goed zijn in opruimen en organiseren! Ook de optimistische, opgeruimde toon geeft moed!

Els Jacobs is de lezer steeds net een stapje voor. Voor de kritische lezer, die al menig opruimboek heeft versleten, geeft Els bijvoorbeeld meteen in hoofdstuk 1 'Niet het zoveelste opruimboek' aan waarom haar boek anders, en beter is.

Het boek is gebonden met een ringband, waardoor je het makkelijk als werkboek kunt gebruiken en in zeven duidelijke hoofdstukken verdeeld. De hoofstukken zijn direct herkenbaar dankzij de vrolijk gekleurde tabbladen.

Els Jacobs ken haar rommelpotten

Els Jacobs kent haar rommelpotten, en neemt je als lezer bij de hand als een echte coach. Ze kent alle smoesjes, alle valkuilen en neemt die met je door. Als je met dit boek je huis niet op orde krijgt dan weet ik het niet meer.

Het enige lastige van dit boek is dat je er zo enthousiast van wordt tijdens het lezen, dat je geneigd bent het weg te leggen, om alles onmiddellijk in de praktijk te brengen. Maar zelfs dan houdt Els Jacobs je bij de les. Zo zat ik te lezen over opruimen, en bedacht me dat ik eigenlijk even snel naar de Action moest fietsen om wat handige rieten mandjes te kopen. Maar in de volgende zinnen vermaande Els me niet meteen allerlei opruimspullen aan te schaffen! Zoals ik al zei: Els heeft duidelijk ervaring met organisatorisch uitgedaagde mensen.

Een van de opruimtips die vooral bij mij is blijven hangen is: 'Als iets in vijf minuten kan, doe het dan meteen.' En morgen ga ik naar de Action om drie tijdschriftdozen te halen om onze administratie op orde te brengen. Want dat mag wel van Els.

Els is up to date en goed op de hoogte

De site Flylady heeft enkele jaren geleden mijn huishouden een stuk verbeterd, dus ik was aangenaam verrast te zien dat Els Jacobs de Flylady principes toepast bij het schoonhouden van het huis. Daarmee toont ze zich up to date en goed op de hoogte van wat er speelt in huishoudland.

Wat onderscheidt dit boek van alle andere boeken over opruimen?

Ik lees geregeld opruimboeken om me te inspireren en op ideeën te brengen. Wat 'Aan de slag met de Huishoudcoach' onderscheidt van alle andere boeken is wat mij betreft de volledigheid. Els Jacob heeft alle mogelijke uitvluchten, smoesjes, valkuilen bij voorbaat al dicht getimmerd. En mocht het je toch niet lukken, dan geeft ze je daarvoor een verklaring en oplossing.

Andere boeken blijven vaak hangen in tips, of beschrijvingen van opruimsystemen. Els Jacobs pakt je bij de hand en gaat met je aan de slag.

Kortom: ren snel naar de boekhandel voor dit ultieme opruimboek!

Meer weten?

Surf dan naar Els' site: De Huishoudcoach

Eén reactie

  1. Wat een fantastisch boek is dit, eindelijk kom ik toe aan echt schoonmaken en dan ook nog regelmatig op alle plekken in huis. Dat stoorde me het meest, alles opgeruimd en geordend maar ik kreeg het niet voor elkaar om mijn huis schoon te houden. Nu wel!!!!

    Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *