Boeken over kleding naaien

Inspiratie post!

Vandaag geen gewone boekbespreking, maar een post met als thema:

Boeken over kleding naaien.

Want dat is het mooie aan boeken: ze helpen je nieuwe werelden en vaardigheden te ontdekken. Zelf ben ik helaas na diverse naaicursussen nog steeds niet zo handig met zelf kleren maken. Maar het is iets dat me altijd blijft aantrekken.

En zo nu en dan mag ik graag vergapen aan leuke boeken met daarin kleding die ik ooit zou willen maken.

Vandaar deze inspiratie post! Een beetje voor mezelf en een beetje voor jullie. Alle boeken zijn verkrijgbaar op bol.com!

Boeken over kleding naaien

Wie een beetje handig is met naald en draad kan vele euro's besparen door zelf kleding te naaien. En uiteraard zijn er talloze boeken op de markt om je hierbij te helpen.

In deze inspiratiepost geef ik een aantal boeken die uitleggen hoe je kinderkleding en kleding voor jezelf kunt naaien.


Kleding en knuffels voor de kleintjes

In dit boek vind je patronen voor onder andere een omslagdoek, een speelpak, pluchen knuffels, handige luiertassen, vrolijke reisslabbetjes en nog veel meer. Het boek is inclusief naaipatronen! Er staan bijvoorbeeld modellen in die mij doen denken aan het merk Moodstreet. Maar als je het zelf maakt ben je natuurlijk veel goedkoper uit : )

boek over naaien

Naai je eigen tuniek

Zoals de titel al zegt vind je in dit boek patronen om een tuniek te naaien. Zeventien om precies te zijn.

kleding maken boek

Kleding verstellen 

Kleding verstellen is een heel praktisch boek. Je vindt er beschrijvingen hoe je een gat stopt, een tailleband smaller maakt, een bh-bandje vervang en nog meer. Het boek is een combinatie van simpele reparaties en handigheidjes.

boek

Handboek kleding maken

Dit boek word beschreven als heel grondig. Je krijgt zowel basistechnieken voorgeschoteld als patronen voor 31 verschillende kledingstukken.
handboek

Allemaal rokjes

Allemaal rokjes is een boek van blogger Mme ZsaZsa. Ik heb dit boek zelf ook! Het boek bevat instructies voor eenvoudige rokjes en er zitten ook patronen in.
boek over rokjes maken

Jurk & Zo

Oké, deze wil ik er toch ook nog bij zitten, omdat ik Pieke Stuvel zo leuk vindt! Dit boek is speciaal geschikt voor de luie naaister : ) 

Samenvattend

In deze inspiratiepost een verzameling van leuke boeken met tips en tricks om kleding te leren naaien. Maar ook als je het al kunt zijn ze handig. Al was het maar vanwege de patronen.
Want als je even wat anders wilt doen dan lezen, dan is kleding maken ook leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *