|

Into the water: boek review

into the water

The girl on the train een nieuw boek had geschreven, was ik blij. Onmiddellijk nam ik me voor op te zoeken hoe het heette en het te reserveren in de bibliotheek.

Into the water is net als The girl on the train een psychologische thriller.

Maar ik vond het een lastig boek om door heen te komen.

In eerste instantie verweet ik het mijn eigen gebrek aan aandacht. Maar toen dacht ik: 'Wacht eens even! Waarom zou het mijn schuld zijn dat ik mijn gedachten er niet kan bij houden. Misschien is het gewoon wel slecht geschreven!'

Want Into the water is een combinatie van maar liefst 11 wisselende perspectieven én tijdssprongen! Ga er maar aan staan! Ik wist de helft van de tijd niet met wie ik te maken had omdat ik geen namen kan onthouden.

Into the water

Into the water begint met het perspectief van Jules. Ze praat als het ware tegen haar zus Nel. Nel is dood. De politie zegt dat het zelfmoord is, maar Jules betwijfelt dat. Want zelfmoord is niets voor haar zusje.

Door een gebeurtenis in hun jeugd heeft Jules een hekel gekregen aan Nel. Nel heeft steeds geprobeerd het contact te herstellen, maar Jules heeft haar systematisch genegeerd. Maar nu keert Jules dus noodgedwongen terug naar haar ouderlijk huis.

Daar ontmoet ze Nels dochter Lena.

De rol van het water

Door het dorpje waar het verhaal zich afspeelt loopt een rivier. Er zijn diverse vrouwen in verdronken. Nel was bezig met een verhaal over die vrouwen en de rivier. Het is dus wrang dat ze één van hen is geworden.

Wie heeft het gedaan?

Ik denk dat de rode draad in het boek is wie Nel heeft vermoord. Maar er zijn zoveel draadjes in dit boek, dat het me amper nog interesseerde.

Zelfs aan het eind na de ontknoping, komt er nog weer een andere ontknoping.

Into the water is net een vinexwijk waarin je verdwaalt

Into the water is een ingewikkeld en moeilijk geschreven boek. Er zitten zoveel twists en turns in, en Paula Hawkins stuurt je als lezer voortdurend op een dwaalspoor. Op een gegeven moment werd ik er doodmoe van. En dacht ik:

'Daar trap ik niet meer in Paula!'

En door alle personages en wisselingen van perspectief raakte ik op een gegeven moment de weg kwijt in het boek.

Mijn conclusie over Into the water

Ik vond Into the water een vervelend boek. Ik had de grootste moeite om mijn aandacht er bij te houden. Er zitten teveel lijnen in vind ik, en de ontknoping vond ik alle moeite van het lezen niet waard.

Ik geef Into the water een 6. Wel een voldoende, omdat het een sfeervol boek is. Maar ik vind het absoluut geen aanrader.

Praktische informatie over Into the water

Into the water is voor 13,95 te koop bij bol.com. Die prijs valt me dan weer mee. Meer is het boek ook niet waard.

Leestip

Het meisje in de trein van Paula Hawkins recensie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *