Rock Paper Scissors van Alice Feeney

Wauw, Rock Paper Scissors is één van de betere psychologische thrillers die ik heb gelezen! 

Het verhaal is zeer verrassend en valt in het genre van 'domestic thrillers'.

Rock Paper Scissors

Adam en Amelia zijn op weg naar een weekend in Schotland. Amelia heeft een prijs gewonnen voor een gratis weekend in een verbouwde kapel. Ze hoopt dat dit weekendje weg haar huwelijk weer op de rails zal krijgen.

Maar eenmaal daar is niets wat het lijkt.

Rock Paper Scissors: twee perspectieven

Het verhaal van Rock Paper Scissors wordt in eerste instantie afwisselend verteld door Adam en Amelia. Tussendoor lees je de brief die Adams vrouw hem schreef voor elke trouwdag. Daardoor krijg je inzicht in het verloop van hun huwelijk, en hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn.

Op een gegeven moment komt daar ook het perspectief van Bettany bij. Bettany is een vrouw die in een vervallen cottage bij de kapel woont.

Rock Paper Scissors: horror of psychologische thriller?

Rock Paper Scissors is zowel een combinatie van horror als psychologische thriller. Dat maakt het verhaal intrigerend. Het boek gaat over onderlinge relaties, en speelt zich enerzijds af in 10 jaar huwelijk, en anderzijds in een kort weekend.

Ik houd van dit soort boeken. Er hoeft van mij niet zoveel actie in: de onderlinge relaties vind ik het spannendst.

Veel meer kan ik er niet over zeggen, want ik wil niets verklappen. Dat zou jammer zijn!

Mijn conclusie over Rock Paper Scissors

Ik kan Rock Paper Scissors van harte aanraden! Het is verrassend en goed geschreven, en ook als je vele psychologische thrillers gelezen hebt, zul je verrast worden denk ik.

Ik tenminste wel.

Ik geef dit boek een 8,9.

Op GoodReads krijgt het een 4,3 op een schaal van 5. Ik zou het toch wel een 4,7 geven.

Praktische informatie

Rock Paper Scissors is voor 11,99 te koop bij bol.com. Dat vind ik niet duur voor zo'n goed boek.

N.B. Het boek komt als serie op Netflix!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *