Greenwich park van Katherine Faulkner

greenwich park

Helen heeft een geweldig leventje. 

Ze woont in een prachtig oud huis vlakbij Greenwich Park in Londen, en ze is zwanger.

Maar het is niet alles goud wat er blinkt.

Helen is eenzaam

Helen heeft een heleboel miskramen gehad en vroeggeboortes. Haar huis is een klere bende ,omdat haar man die architect is het wilde verbouwen en ze is hartstikke eenzaam. Haar man is altijd naar het werk, en haar vriendinnen hebben weinig tijd.

Zowel haar man als haar eveneens zwangere vriendin Serena haken op het laatste moment af voor zwangerschapsgym, en dus zit Helen daar helemaal alleen.

Rachel

Zo kan het gebeuren dat ze enigszins noodgedwongen optrekt met Rachel, een andere zwangere op de cursus. Het is niet dat Helen Rachel zo leuk en aardig vindt, maar op de één of andere manier komt het zo uit. 

Vervolgens komt Helen Rachel overal tegen, en al snel zien ze elkaar bijna dagelijks. Op een gegeven moment trekt Rachel zelfs bij Helen en haar man in.

Maar is Rachel wel wie ze zegt?

Greenwich Park: 3 perspectieven

Het grootste deel van het verhaal van  Greenwich Park wordt vertelt vanuit het perspectief van Helen. Daarnaast is er Serena, Helen schoonzus en vriendin en Katie. Katie is een voormalig buurmeisje/vriendin en heeft een relatie met Helens broer Charlie.

Wisselende perspectieven zijn niet mijn favoriet. 

En in Greenwich Park vond ik ze ook best irritant. Katherine Faulkner laat je als lezer regelmatig bungelen aan het eind van het hoofdstuk van een perspectief. Dan gebeurt er iets wezenlijks, en dan gaat het verhaal verder met iemand anders. Heel irritant.

Toch is Greenwich Park een goed en leuk boek!

Greenwich Park: geen cliché verhaal

Greenwich Park klinkt misschien als de zoveelste psychologische thriller over een eenzame, zwangere getrouwde vrouw in luxe omstandigheden, met een enge andere vrouw met slechte bedoelingen. 

Maar zo simpel is Greenwich Park niet.

Er is veel meer aan de hand dan je als lezer kunt bevroeden. En dat maakt dit verhaal spannend, en een pageturner.

Eind is wat uitleggerig maar bevredigend

Wel vond ik het eind van het boek nogal uitleggerig. Ik heb er een hekel aan als alles niet duidelijk is aan het eind van een verhaal, maar de manier waarop Katherine Faulkner alle gaten dicht vond ik niet optimaal.

Wat niet wegneemt dat ik nu als lezer in ieder geval precies weet wat er is geprobeerd.

En het  einde vond ik zeer bevredigend. Dus misschien moet ik niet zeuren over het uitleggerige en  blij zijn dat Katherine Faulkner je als lezer niet laat hangen.

De boektrailer van Greenwich Park

Hieronder de boektrailer van Greenwich Park van Katherine Faulkner!

Conclusie over Greenwich Park: aanrader!

Ik vind Greenwich Park een aanrader. Het is meer dan het zoveelste chicklit boek over een zwangere vrouw, en ook wel meer dan de zoveelste 'domestic' psychologische thriller.

Dat komt doordat er uiteindelijk meer aan de hand is, dan je als lezer denkt.

Op GoodReads krijgt het boek een 3,93. Daar sluit ik me graag bij aan.

Greenwich Park kopen

Greenwich Park is voor 18,99 te koop op bol.com.

greenwich park

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *