The Girls Are All So Nice Here van Laurie Elizabeth Flynn

The girls are all so nice here


 The Girls Are All So Nice Here
van Laurie Elizabeth Flynn was een aangename verrassing voor mij.

Het is goed geschreven, origineel en het wist me te verrassen!

Daar houd ik van in een boek.

The Girls Are All So Nice Here

In The Girls Are All So Nice Here leer je als lezer Ambrosia Wellington kennen. Ze woont met haar man in New York, en leidt een goed leven, hoewel ze maar matig tevreden is. Dan krijgt ze een uitnodiging voor een college reünie met de onheilspellende boodschap:

'We need to talk about what we did that night.'

Ambrosia denkt liever niet meer aan die tijd terug, en daar heeft ze goede redenen voor die je als lezer langzaam maar zeker ontdekt. Er is dan ook geen haar op haar hoofd die overweegt om naar die reünie toe te gaan, maar door omstandigheden ziet ze zich uiteindelijk toch gedwongen om te gaan. Onder andere door het enthousiasme van haar man.

Afwisselend perspectief nu - toen

The Girls Are All So Nice Here wisselt per hoofdstuk van tijd. Door de flashbacks naar Ambrosia's tijd in college leer je haar kennen en ontdek je langzaam maar zeker wat er is gebeurd.

Ambrosia is niet aardig!

Opvallend in dit boek is dat Ambrosia, de hoofdpersoon, feitelijk helemaal niet aardig is. Ergens is ze slechterik van het verhaal. Dat vond ik een bijzondere invalshoek, omdat je als lezer alles vanuit Ambrosia's perspectief ziet en hoort. Mijn natuurlijk neiging is om 'voor' de hoofdpersoon van een boek te zijn, maar dat vond ik een beetje lastig in The Girls Are All So Nice Here.

Het is lastig om sympathie te voelen voor iemand die heel gemene dingen heeft gedaan, en daar nog steeds voor weg probeert te vluchten.

Mijn conclusie over The Girls Are All So Nice Here

Ik vind The Girls Are All So Nice Here echt een aanrader. Het gaat over hoe gemeen meisjes onderling kunnen zijn, en elkaar pesten. Het perspectief is niet vanuit het slachtoffer, maar vanuit de pester. En de pester vindt haar gedrag gerechtvaardigd en terecht.

The Girls Are All So Nice Here is een psychologische thriller met leuke twists en turns die weten te verrassen.

Ik geef dit boek een 9,5!

Praktische informatie over The Girls Are All So Nice Here

The Girls Are All So Nice Here is voor 10,01 te koop op bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *