Het veilige huis: Geen telefoon. Geen bezoek. Geen uitweg.

Het veilige huis

Het boek Het veilige huis van Anna Downes verwarde mij.

In eerste instantie had ik de indruk dat ik in één van mijn trashy romance novels terecht was gekomen. Die hypothese moest ik echter overboord gooien toen het verhaal een andere kant opging.

Uiteindelijk bleek het om een psychologische thriller te gaan, van het genre waarin niets is wat het lijkt.

Let op dit is dus niet Het veilige huis van Nicci French!

Het veilige huis: waar gaat het over?

De hoofdrol in Het veilige huis is voor Emily. Emily is weinig succesvol. Ze probeert een acteercarrière op te bouwen, maar krijgt geen enkele rol. Ze heeft een moeizame relatie met haar ouders, en heeft geldproblemen. Het baantje dat ze heeft doe ze ook niet al te best. Als ze vervolgens ontslagen wordt, bereikt ze wel zo ongeveer haar dieptepunt.

Een nieuwe kans in Het veilige huis: au pair op het Franse platteland

Maar dan redt haar knappe baas Scott haar van een bijna ongeluk, en doet haar een voorstel dat te mooi klinkt om waar te zijn. Hij zoekt voor zijn vrouw en dochter iemand die bij hen op het Franse platteland wil gaan wonen als au pair.

Een Franse idylle!

Emily aarzelt wel even, maar haar situatie is dermate nijpend dat ze weinig keus heeft. Ze neemt Scotts aanbod aan en reist naar Frankrijk. Ze belandt daar in een levende idylle. Een prachtig huis, op een schitterende plek en ze kan het ook nog eens goed vinden met Scotts vrouw Nina. Ook met hun dochtertje krijgt ze steeds meer contact.

Toch zijn er kleine waarschuwingen her en der dat niet alles is wat het lijkt daar in The Safe Place.

Anna Downes over haar boek

In onderstaand filmpje vertelt de schrijfster Anna Downes over haar boek en de inspiratie die ertoe leidde. 

Wat ik vond van Het veilige huis

Ondanks het intrigerende gegeven had ik wat moeite om dit boek uit te lezen. In eerste instantie omdat ik in verwarring was over welk genre ik zat te lezen. Ook vond ik het in het begin erg onduidelijk wat voor type Scott nou eigenlijk was. Is hij één van de 'goeien'? Of juist één van de slechteriken? En hoe zit dat er met zijn puberachtige neiging tot automutilatie?

Al met al vond ik Het veilige huis een beetje slordig in elkaar zitten. Als het een kledingstuk was, dan zaten de mouwen er verkeerd aan, en bovendien slordig met her en der gaten.

Het veilige huis valt wat mij betreft in de categorie 'wel aardig'. Ik geef het boek een 6,3.

Niet echt een aanrader.

Lees liever Door het sleutelgat van Ruth Ware!

Als je houdt van psychologische thrillers met een au pair in een mooi en verlaten huis, dan raad ik wél van harte aan The turn of the key van Ruth Ware! In het Nederlands heet dit boek Door het sleutelgat:

Door het sleutelgat

Praktische informatie over Het veilige huis

Het veilige huis is voor 20 euro te koop bij amazon.nl

Het veilige huis
Als je van dit genre houdt vind je wellicht ook De Hulp van Freida McFadden leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *