Life swap

Ken je het programma Jouw vrouw, mijn vrouw? Elke aflevering ruilen twee vrouwen van huis en leven. Dat levert leuke tv op.

Het boek Life Swap is net zoiets: ook hierin ruilen twee vrouwen van leven.

Life swap: thuisblijfmoeder en carrièrevrouw ruilen van leven

Er zijn niet zoveel boeken waarin Thuisblijfmoeders voorkomen, dus toen ik het boek Life Swap van Jane Green in handen kreeg kon ik niet wachten om te gaan lezen.

In Life Swap ruilen Thuisblijfmoeder Amber Winslow en hippe single Vicky Townsly van leven. Amber is tevreden over haar leven, maar heeft het gevoel dat er 'iets' mist, en Vicky wil niets liever dan getrouwd zijn. De dames ruilen voor een maand om te kijken of het gras inderdaad groener is aan de andere kant.

Thuisblijfmoeder met een luxe leven

Hoewel het leuk is om te lezen over het leven van een collega Thuisblijfmoeder, heeft de Thuisblijfmoeder in Life Swap een fulltime nanny, een schoonmaakteam, een bioscoop in huis en een eigen zwembad. Voor de meeste Nederlandse moeders, een uitzondering daargelaten, zal er weinig te herkennen zijn.

Karakters komen niet tot leven

De karakters komen niet tot leven, en blijven vlak. De vlakheid van de karakters wordt versterkt doordat het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller, die de lezer meeneemt in de levens van Amber en Vicky. Deze techniek wordt ook gebruikt in de serie Desperate Housewives, waarin Mary Alice Young de kijker meeneemt in de het leven van de 4 Desperate Housewives. Overigens wordt in het boek veelvuldig verwezen naar deze serie!

Conclusie over Life swap

Al met al vond ik Life Swap een slappe hap. Best aardig als snack, maar weinig substantieel, en aan het eind heb je een gevoel dat er 'iets' mist.

Zo vind je als lezer aan het eind toch nog iets gemeenschappelijk met Amber Winslow.

Praktische informatie over Life swap

Life Swap is voor 10,02 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *