Leesplekken: waar en hoe lees jij?

lezen in bed

Ik houd van lezen.

Van kind af aan al.

Leesplekken

Er gaat niets boven met een boekje in een hoekje zitten en andere werelden en levens verkennen.

Laten we alle plekken waar mensen lezen eens op een rijtje zetten!


Lezen in de trein

De trein is een uitstekende plek om een boek te lezen. Hoewel het je wel moet liggen. Sommige mensen vinden lezen in de trein te onrustig. Mensen stappen in en uit, en er zullen misschien gesprekken om je heen zijn. Als je last hebt van omgevingsgeluiden, dan kun je een paar oordopjes in doen om het lezen makkelijker te maken.

Lezen in bed

In films en series zie je personages vaak 's avonds laat met een boek in bed liggen voordat ze gaan slapen. Zelf lees ik ook graag nog even in bed voordat ik ga slapen. Lekker onder mijn dekbed, en in de wetenschap dat ik even niets meer moet of hoef.

Om lezen in bed makkelijker te maken zijn er speciale bedlampjes te koop die je op je boek kunt klemmen. Zo kun je rustig lezen zonder dat je partner last heeft van jouw lampje.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je een fijn dekbed hebt. Niet te warm, maar ook niet te koud. Precies goed om comfortabel te lezen.

lezen in bed
Bron: dekbedden bij Lusanne

Daarnaast zijn er speciale brillen die het mogelijk maken op plat op je rug een boek te lezen! Charmant zijn ze niet, maar door een speciaal spiegeltje kun je zo heel makkelijk lezen.

lezen in bed
Bron: AliExpress voor 4 dollar en 12 cent te koop

Lezen op de bank

Dit is één van mijn favorieten! Op de bank lees ik meestal liggend, met een kop thee op een krukje naast me. Lezen op de bank is dan ook heel ontspannend vind ik.

Lezen in een fauteuil

Zittend in een stoel heb je een actievere leeshouding. Als ik een boek lees in een stoel dan vind ik dat echt anders dan lezen op de bank. Nina Sankovitch las een jaar lang elke dag een boek. En dat deed ze in een speciale stoel. Die stoel staat dan ook op de cover van haar boek:

lezen in een stoel
Bron: Goodreads


Lezen in een bushokje

Veel mensen lezen een boek terwijl ze op de bus wachten. Als je geluk hebt kun je zitten op een hard bankje. Anders moet je staand lezen. Het is niet de meest comfortabele manier van lezen.

Lezen in het park

Heb je een mooi park in de buurt? Dan kan dat ook een fijne plek zijn om te lezen. Je bent lekker buiten in het zonnetje en komt zo aan je vitamine D, en je kunt lezen.

Lezen in de bibliotheek

Sommige mensen lezen graag in de bibliotheek. Ik ben er daar niet eentje van. Ik kom er wel elke week en neem dan altijd grote stapels boeken mee voor thuis. Maar als het bij jou thuis erg onrustig is, kan de bibliotheek een fijne en rustige plek zijn om te lezen.

Conclusie over leesplekken

Het fijne van lezen is dat je het eigenlijk overal en nergens kunt doen! Het enige dat je nodig hebt is een boek. Mijn favoriete leesplekken zijn onze Chesterfield, onze oorfauteuil en mijn bed.


Wat is jouw favoriete leesplek?Leestip: De rol van schoenen in literatuur!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *