|

Saving Grace, van Jane Green

Saving Grace van Jane Green

Grace Chapman is de elegante echtgenote van de succesvolle schrijver Ted Chapman. Samen vormen ze een succesvol, perfect stel.

Maar achter de schermen is Ted een tiran, en gedraagt hij zich regelmatig als een klein kind. Grace wringt zich in allerlei bochten om zijn driftbuien te voorkomen. En anders om ze op te lossen.

Kortom: niet alles is zo rooskleurig als het lijkt.

Beth probeert Grace' leven te stelen

Wanneer hun assistente haar baan moet opzeggen, komt alles op Grace neer. Dus wanneer de muizige Beth zich opwerpt als hun nieuwe assistente, is Grace blij. En al snel maakt Beth zich onmisbaar.

Toch blijft er iets knagen bij Grace. Het zijn kleine dingen, waar ze niet echt haar vinger op kan leggen. Maar ergens voelt er iets niet helemaal goed als het gaat om Beth.

Al snel blijkt dat Grace' voorgevoelens terecht waren. Want langzaam maar zeker neemt Beth haar hele leven over.

Over Saving Grace

Dat is het verhaal van Saving Grace. Voor wie houdt van driehoeksverhoudingen, en valse krengen die proberen iemand anders' echtgenoot af te troggelen, is Saving Jane een leuk boek.

Maar ondanks de leuke plot, blijft het verhaal vrij vlak. En ook de karakters gaan niet echt leven. En het eind van het boek is ronduit teleurstellend. Ik vond het net een vuurpijl die uitdooft voordat hij uit elkaar kan spatten.

Al met al geef ik het boek daarom een 7. Het leest makkelijk weg, de plot is intrigerend, de uitwerking is helaas teleurstellend.

Waarschuwing voor diagnosticering en medicijngebruik

Wat ik interessant vond aan Saving Grace is de waarschuwing die er in zit, over te gemakkelijk diagnoses stellen. En vervolgens te gemakkelijk medicatie voorschrijven en slikken!

Grace heeft last van overgangsklachten. En met een beetje 'hulp' van Beth wordt ze gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis en krijgt ze hele zware medicatie voorgeschreven! Terwijl er niks aan de hand is!

Jane Green over haar boek

In onderstaand filmpje vertelt Jane Green ovar haar boek Saving Grace.

Praktische informatie over Saving Grace

Saving Grace is voor 22,99 te koop bij bol.com. Dit is de Engelstalige versie. 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *