The Pretenders van Agatha Zaza: persoonlijke psychologische roman

Wie weet wat er schuilt onder iemands ogenschijnlijke vrolijke of succesvolle uiterlijk.... Dat is één van de belangrijkste elementen van het boek The Pretenders van Agatha Zaza.

The Pretenders is wat omschreven wordt een 'character driven' verhaal. Dat betekent dat het meer om de ontwikkeling van de karakters gaat dan om een plot.

The Pretenders: het verhaal

In The Pretenders gaat Jasper onverwachts op bezoek bij zijn oudere broer Edmund. Hij wil hem laten weten dat hij zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd. Hij komt met zijn vriendin, en zijn vriend John en diens vrouwe Anne. 

De personages in The Pretenders

  • Edmund en Ovidia
  • Jasper en Holly
  • John en Anne

Het onverwachte bezoek loopt anders dan verwacht

Maar dit onaangekondigde bezoek krijgt een heel andere wending dan verwacht. In plaats van een vrolijk bezoek vol plannen voor het geplande huwelijk is het ongemakkelijk en vol geheimen. Alle zes personages in The Pretenders dragen zo hun eigen geheimen en gedachten met zich mee. Dat zijn niet persé wereldschokkende zaken, maar ze zijn wel belangrijk.

Langzame en rustige vertelling

Agatha Zaza hanteert een rustige en langzame vertelstijl. Soms vond ik het bijna een beetje saai worden, maar door de onverwachte plot twists toch ook weer niet! Enerzijds wordt het verhaal dus langzaam verteld, maar toch blijf je enigszins gespannen lezen omdat er van alles wordt onthuld.

The Pretenders speelt zich af op 1 dag, met flashbacks naar het verleden die je inzicht geven in vroegere gebeurtenissen en de personages.

Mijn conclusie over The Pretenders

Houd jij van persoonlijke, psychologische verhalen waarin de karakters van de personages centraal staan in een huiselijke setting? Dan vind je The Pretenders misschien wel een mooi boek. Maar het is beslist geen lichtvoetige chicklit of een standaard psychologische thriller.

Al met al vond ik The Pretenders een goed boek, dat niet heel makkelijk wegleest, maar dat hoeft ook niet altijd natuurlijk : )

Praktische informatie over The Pretenders van Agatha Zaza

The Pretenders van Agatha Zaza is voor 11 euro te koop bij amazon.nl. Bij bol.com hebben ze op het moment van deze review alleen het luisterboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *