Bad Mommy van Tarryn Fisher

Bad mommy

Stel je hebt het goed naar je zin met je man en kind, en dan krijg je een nieuwe buurvrouw. Die lijkt een beetje eenzaam, dus je verwelkomt haar in je leven maar langzaam maar zeker begint je buurvrouw steeds meer op jou te lijken. Ze doet alles wat jij ook doet, en gaat zelfs achter je man aan.

Dat is wat er gebeurt in het boek Bad Mommy van Tarryn Fisher.

Dit gegeven kan erg leuk zijn, maar toch vond ik Bad Mommy maar een heel matig boek.

Bad Mommy van Tarryn Fisher

In Bad Mommy leer je als lezer eerst Fig Coxbury kennen. Zij heeft een sterke zwangerschapswens, maar heeft vele miskramen gehad en diverse mislukte ivf pogingen. Haar huwelijk heeft dit niet overleefd. Dan ziet Fig op een dag een jong meisje lopen met haar moeder. 

Fig haalt in haar hoofd dat dit meisje eigenlijk haar dochter is en dat de moeder (Jolene) haar als het ware van haar heeft gestolen. In gedachten noemt ze haar 'Bad Mommy'. Ze begint hen te stalken, en als er naast hen een huis vrijkomt koopt Fig het. Langzaam maar zeker wringt ze zich steeds verder in het leven van haar nieuwe buurvrouw.

Darius

Op ongeveer eenderde van Bab Mommy verandert dan ineens het perspectief en wordt verhaal verteld vanuit het oogpunt van de man van 'Bad Mommy': Darius. Die blijkt niet zo perfect en liefhebbend als het leek op basis van het perspectief van Fig. 

Jolene

Vervolgens komt er een derde deel vanuit het perspectief van Jolene. Je leest hoe ze altijd al mensen die het moeilijk hebben heeft willen helpen, en dat ze Fig daarom in haar leven verwelkomde.

Waarom Bad Mommy geen aanrader is

Ik was dol op de film Single White Female, en houd van dit type plots. Maar Bad Mommy is een rommeltje. De personages zijn inconsequent en onlogisch. Bovendien lijkt het verhaal her en der te rammelen. Het zit gewoon niet zo goed in elkaar.

Mijn conclusie over Bad Mommy

Bad Mommy is een boek met een veelbelovende plot, die rommelig en onlogisch is uitgewerkt. Ik raad dit boek beslist niet aan. Als je van dit genre houdt, lees dan liever Single white female van John Lutz.

Praktische informatie over Bad Mommy

Bad Mommy is alleen als eBook te koop en kost 3,80 bij bol.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *