|

Met een knipoog, Marian Keyes

met een knipoog, marian keyes

Marian Keys werd bekend met boeken als Watermelon en Rachel's Holiday. Haar kenmerk was een humoristiche schrijfstijl.

Maar na een stuk of 4 leuke boeken, werden haar boeken steeds minder leuk. Op een gegeven moment bracht ik er zelfs eentje halverwege terug naar de bibliotheek. Zo weinig vond ik er aan. En boeken niet helemaal uitlezen geeft me een slordig gevoel. Dat doe ik niet graag. Dus kun je nagaan hoe oninteressant ik het boek vond.

Maar Marian Keys' boek Met een knipoog maakt veel goed. Ze is weer terug bij de stijl waarmee ze bekend werd. Dit boek heb ik dan ook wél helemaal uit gelezen.

Met een knipoog: waar gaat het over

Met een knipoog gaat over Stella Sweeney. We leren Stella kennen in Ierland, waar ze probeert een boek te schrijven. Maar veel verder dan het woord 'klootzak' komt ze niet. Stukje bij beetje krijg je te horen wat hier aan vooraf ging.

Normaliter heb ik daar een hekel aan. Maar in dit geval ging het wel.

Stella Sweeney was getrouwd, moeder van twee kinderen toen ze plotseling het Syndroom van Guillain Barré kreeg. Dit syndroom houdt in dat je als het ware opgesloten zit in je eigen lichaam. Een afschuwelijke ervaring.

Gedurende deze periode kan Stella alleen communiceren door te knipogen. Degene die haar het beste begrijpt is haar neuroloog. Uiteindelijk resulteert Stella's ziekbed in een romance en in een boek.

Maar aan het begin van het boek is Stella weer alleen. Wat ging er mis?

Om daar achter te komen moet je het hele boek dus lezen. Maar dankzij Marian Keys leuke schrijfstijl is dat geen straf.

Met een knipoog: wat kan er beter

Inmiddels heb ik het boek dus uit, en ben ik toch een beetje teleurgesteld. Begrijp me niet verkeerd: ik heb een aantal plezierige uurtjes gehad met dit boek. Maar toch. Eigenlijk gaat het nergens over. Het is een heel erg lang uitgesponnen mislukte romance.

En hoofdpersoon Stella is eigenlijk hartstikke irritant.

Ken je die Bouquetreeks boekjes waar ze altijd uit elkaar gaan door een stompzinnig misverstand, waarbij ze vervolgens allebei te eigenwijs zijn om normaal te doen? Zo gaat het ook in Met een knipoog.

En dat maakt het moeilijk om mee te leven met Stella. Want Stella zou echt wat minder neurotisch moeten doen!

Conclusie over Met een knipoog

Met een knipoog leest lekker weg, en is leuk geschreven. Maar het verhaal stelt eigenlijk niks voor. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat Marian Keyes er 509 bladzijdes over kon doen om het te vertellen.

Praktische informatie over Met een knipoog

Met een knipoog is voor 13,99 te koop bij bol.com. 

Met een knipoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *