| |

De verwarde cavia, Paulien Cornelisse

de verwarde cavia

Ik vond Paulien Cornelisse's boeken 'Taal is zeg maar echt mijn ding' en 'En dan nog iets' superleuke boeken. Zeker bij de eerste heb ik me echt rot gelachen.

Dus toen ik in de bibliotheek haar nieuwste pennevrucht De verwarde cavia zag liggen, nam ik die zonder zelfs maar de flaptekst te lezen mee. Het was immers een boek van Paulien Cornelisse!


De verwarde cavia: waar gaat het over?

In De verwarde cavia leer je Caaf kennen. Ze werkt op een kantoor. Eigenlijk gebeurt er niet zo veel. Het gaat vooral over het leven op een kantoor.

Zo is er de irritante Ruud, sympathieke collega Kim, de weinig sympathieke Stella en receptionist en homo Roy.

Ergens is het bijna zo'n chicklit roman met kantoorpersonages.

Maar toch ook weer helemaal niet. Want daarvoor gebeurt te weinig in het boek.

En waarom, oh waarom is in vredesnaam de hoofdpersoon Caaf een cavia?

Waarom een cavia?

De hele tijd dat ik het boek De verwarde cavia las, vroeg ik me af: 'Waarom is Caaf in vredesnaam een cavia?' De anderen personen zijn toch ook gewoon mensen.

En nadat ik het boek uit had, had ik beslist geen antwoord gekregen waarom Caaf een cavia is. En ik vond het niet veel toevoegen dat de hoofdpersoon een cavia is.

Wat is er wel leuk aan De verwarde cavia

Wat ik wel leuk vind aan De verwarde cavia is de spot die Paulien Cornelisse drijft met politieke correctheid op kantoor en in het algemeen. En hypes en dingen die modern zijn om te doen.

Zoals de ex van Caaf die gaat trouwen en die alle gasten vraagt op een grote steen een boodschap voor ze te schrijven. Of de yoga instructeur die Caaf en haar collega's yoga komt geven, en zo'n beetje alle standaard cliché's prevelt.

Ook mooi vond ik die stomme uitdrukking:


'Een stip aan de horizon zetten'.


Conclusie over De verwarde cavia

Al met al is De verwarde cavia best een aardig boekje. Het is een beetje saai en het kabbelt nogal. Er gebeurt nauwelijks iets.

Het leukste is de spot met de tijdsgeest die er uitspreekt.

Maar het was veel minder leuk dan ik had verwacht. Ik geef het een mager zesje.

Praktische informatie over De verwarde caviaDe verwarde cavia is voor 14,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Jammer, ik had ook gedacht dat het boek leuker zou zijn. Ik luister graag naar haar als ze op de radio is. En de titels van haar vorige boeken vind ik ook heel leuk. Ik heb nog niks van haar gelezen, trouwens.
    Mijn favoriete boeken zijn al jaren romans die geschreven zijn door angelsaksische schrijvers. Vaak gaat het over pionieren, amerikaanse burgeroorlog, iets opbouwen in Australie, romans over Amish en Mennonieten. Op deze manier leef ik heel veel levens mee 🙂 Ik heb echt niks met thrillers of aktie.

  2. Taal is echt mijn ding kwam ik nauwelijks door.
    Ik vind haar altijd veel leuker om te horen en te zien praten, ze heeft zo'n lekker serieus gezicht terwijl ze de meest vreemde en leuke dingen zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *