Any other family van Eleanor Brown

any other family


Any other family van Eleanor Brown
geeft een kijkje in het leven van een bijzondere, samengestelde familie, een onvervulde kinderwens en adoptie.

De familie bestaat uit drie verschillende ouderparen die niets met elkaar te maken hebben, behalve de 4 kinderen die ze hebben geadopteerd. Die kinderen zijn allemaal van dezelfde moeder, die niet voor ze kan zorgen.

Any other family: personages

Tabitha is getrouwd met Perry, en ze hebben de tweeling geadopteerd. Ze zijn superrijk en succesvol, en Tabitha lijkt alles perfect te doen. Maar ondertussen worstelt ze met haar onzekerheid, en het feit dat ze als kind buiten de boot viel op school.
Dan is er Elizabeth die nog kampt met de gevolgen van haar onvruchtbaarheid en de vele IVF pogingen die daarop volgden. Door deze dure behandelingen zitten ze bovendien financieel in de problemen. Zij adopteerden baby Violet.
En tot slot Ginger die de oudste van het stel kinderen adopteerde. Ginger is single, en had eigenlijk niet persé zoveel met kinderen. Maar nu zou ze niet anders meer willen.

Any other family: het verhaal

Het verhaal is eigenlijk vooral een beschrijving van de relaties en de verschillende karakters. Tabitha wil niets liever dan een hechte familie vormen, en daarom heeft ze iedereen uitgenodigd voor een vakantie. Maar zoals zo vaak in het leven, gaat het allemaal niet zo soepel als gehoopt.

Teveel 'togetherness' geeft spanning

Het grootste probleem is toch wel dat zowel Ginger als Elizabeth helemaal niet goed worden van Tabitha. Ze vinden haar bazig en irritant, en ervaren haar als verstikkend. Zoals het een goed verhaal betaamt, ontploft de situatie uiteindelijk, waarna er een nieuw evenwicht ontstaat.

Mijn mening over Any other family

Any other family is zo'n boek zonder een slechterik. We zijn allemaal mensen, met onze goede en slechte kanten. Dit is typisch zo'n boek waarbij je je dus niet echt goed ergeren aan één van de personages. 

Dat vond ik soms stiekem wel jammer. Soms vind ik het namelijk best fijn om gewoon lekker een hekel te kunnen hebben aan een karakter in een boek. Maar in Any other family is het niet zo zwart wit.

Veel grijstinten

In die zin is dit boek echt een boek voor 'volwassenen' en mensen met de bereidheid om kritisch naar zichzelf te kijken.

Als ik eerlijk ben identificeerde ik met het meest met Ginger, die niet van verandering en drukte houdt. Hoewel ik haar tegelijkertijd heel irritant vond toen ze moeilijk deed over de opleiding van haar dochter.

Op GoodReads krijgt Any other family een 3,62. Meer geef ik het ook niet. Het is prima geschreven, en best leuk. 

Maar ook niet weer buitengewoon.

Any other family van Eleanor Brown kopen

Any other family is voor 13,21 te koop bij Bookdepository. Ik zag het nog niet bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *