|

Cyberstorm

cyberstorm

Wat zou er met de wereld gebeuren als het internet uitviel? En de electriciteit? En de waterleidingen bevroren en niet meer werkten?

Ik vind dat een intrigerende vraag. Want hoe afhankelijk zijn we eigenlijk wel niet van allerlei apparaten en van internet?

In Matthew Mather's boek Cyberstorm gaat het hier over.

Cyberstorm: het verhaal

Op kerstavond wordt New York getroffen door een enorme sneeuwstorm. Op zich is dat al niet niks. Maar tegelijkertijd valt een groep anonieme hackers de energiemaatschappijen van Amerika aan en komt alles plat te liggen. Mobieltjes werken niet meer, internet ligt er uit enz.

Mike Mitchell woont met zijn vrouw en kind in een appartementencomplex in New York, en probeert daar samen met de andere bewoners te overleven.

Naarmate de omstandigheden verslechteren worden de mensen onderling steeds gemener en minder sociaal. Sommigen gaan zelfs bloed drinken...

Over Cyberstorm

Ik vond het idee achter Cyberstorm erg leuk, en had veel zin in dit boek. Maar ik had gehoopt op een meer psychologische roman. En hoewel er wel wat psychologische elementen in zitten, zoals wat gebeurt er met mensen als ze in het nauw worden gedreven, maakt Matthew Mather er vooral een avonturenboek van... Met complottheorieën.

Persoonlijk vond ik dat erg jammer, en daardoor vond ik het boek lang niet zo leuk als ik had verwacht.

Conclusie over Cyberstorm

Cyberstorm gaat over een intrigerend onderwerp: wat doen we als mensheid als voorzieningen wegvallen? Het boek leest bovenal als een avonturen roman.

Ik geef het een 5.

Praktische informatie over Cyberstorm

Cyberstorm is voor 19,95 te koop op bol.com.

9 reacties

 1. Helaas kan ik de titels of de schrijver niet meer achterhalen. Zo'n jaar of vijf (?) geleden heb ik een Amerikaanse boekenserie gelezen over langdurige stroomuitval als gevolg van een hemellichaam dat alles met chips er in kapot maakte of verstoorde.
  Het verhaal werd verteld vanuit het perspectief van het gezin. Veel aandacht voor de psychologie en hoe mensen zich moeten redden zonder elektra. Dat levert geweld op en ook gezamenlijke initiatieven. Het is vanuit een Christelijk gedachtengoed gelezen.
  Ik heb het graag gelezen, maar helaas kan ik je niet aan verdere info helpen. Ik heb al gegoogled en in mijn oude bieb is de serie er denk ik niet meet want ook daar geen info te vinden.

 2. Ik heb het tich kunnen vinden 🙂
  Het eerste boek heet 'Laatste licht' en het is geschreven door Terri Blackstock. Op de site van Bol kun je meer info vinden. Helaas is het boek niet leverbaar, maar je weet nooit hoe het loopt.
  Ik zou de serie ook wel weer eens willen lezen.

 3. Ik heb iets niet helemaal goed geschreven. Het boek is vanuit een Christelijk gedachtengoed geschreven. Ik schreef gelezen 🙂
  Heb jij de hele serie gelezen? Ik vond het eerste boek trouwens de interessantste.

 4. Klinkt niet heel erg interessant zoals je het vertelt 😉 Maar het thema vind ik altijd wel interessant dus ik ga toch eens kijken.

  Pasgeleden las ik 'Life as we Knew It' van Susan Beth Pfeffer. Het heeft ook een beetje dit thema (na een asteroïde-inslag op de maan raakt die van zijn plek en hierdoor gebeuren er nare dingen met getijden en vulkanen), dat vond ik wel een erg gaaf boek.

 5. Dat we zonder elektriciteit komen te zitten, is sinds ik in mijn huidige flat woon toch wel een beetje een angst van mij.
  In mijn vorige woning had ik nog een gaskachel, werd het water verwarmd op gas en had ik een analoge telefoon (die deed het ook wanneer de elektriciteit uitviel). Maar in mijn huidige woning is werkelijk ALLES (behalve koken) op elektriciteit. Als dat een keer uitvalt, dan heb/kun je niks meer.

  Nu begrijp ik dat ik een beetje naast de kwestie praat, het gaat hier uiteraard om een boekrecensie, maar daar kan ik helaas niet op ingaan (lol). Ik slaag er niet in om fictie te lezen en ik ga ervan uit dat jij als psycholoog de diagnose daarmee al snel gesteld hebt 😉
  Oh ja, niet dat je dat hier op het internet moet gaan doen, natuurlijk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *