Joy Fielding: the housekeeper

boek review

Joy Fielding heeft weer een nieuw boek: the housekeeper!

Ooit stond ze garant voor geweldige boeken, maar de laatste jaren vind ik ze niet meer allemaal even goed.

Hoe zit het met haar nieuwste pennenvrucht The Housekeeper?

The Housekeeper van Joy Fielding

The Housekeeper van Joy Fielding wordt in retrospectief vertelt. De alwetende verteller Jodi, tevens hoofdpersoon van het boek vertelt wat er allemaal is gebeurd.

Jodi is getrouwd met een, ooit succesvolle schrijver. Tien jaar geleden was haar man een sensatie met zijn boek, maar het wil niet zo lukken om met een nieuw boek te komen. Dat betekent dat Jodi financieel de kar moet trekken, terwijl haar man aan zijn boek werkt. Dat valt niet allemaal mee in combinatie met hun twee kinderen.

Huishoudster gezocht voor ouders

Bovendien verwijt Jodi's man haar voortdurend dat ze te veel van huis is voor haar werk, en bovendien dat ze zich drukker maakt over haar ouder wordende ouders dan over haar eigen gezin. De spanning die dit veroorzaakt bij Jodi is een belangrijke reden dat ze een huishoudster zoekt voor haar ouders. Op die manier weet ze zeker dat ze goed verzorgd zijn, en houdt zij tijd over voor haar gezin, man en werk.

Als Jodi Elyse Woodley ontmoet lijkt ze een geschenk uit de hemel! 

Jodi kan haar geluk niet op.

Maar als alwetende verteller die haar verhaal doet, dropt Jodi her en der hints dat alles niet zo mooi is wat betreft Elyse Woodley als het lijkt.

The Housekeeper het verhaal

Elyse gaat dus bij Jodi's ouders wonen, en neemt het huishouden en de verzorging van Jodi's moeder op zich. Ook is ze enorm steunend voor Jodi, die door haar beide ouders ronduit gemeen behandeld wordt. Haar zus krijg altijd alle aandacht en complimenten.

The housekeeper gaat over Jodi, die verlangt naar de liefde van zowel haar ouders als man, maar die deze liefde helaas van niemand krijgt.

Naar goed Joy Fieldings gebruik is Jodi's man een enorme eikel die vreemdgaat en haar manipuleert. Alles is altijd Jodi's schuld. Deze vorm van gaslighting is een bekend thema in de boeken van Joy Fielding.

Plot twist?

The housekeeper is niet verrassend. Al was het maar omdat je vanaf het begin al verteld wordt dat er iets misgaat. Maar het is ook niet verrassend omdat het een standaard Joy Fielding boek is. Ik moet wel toegeven dat er enigszins een plottwist aan het eind zit, die ik leuk gevonden vond.

Mijn conclusie over The housekeeper van Joy Fielding

Als je van de boeken van Joy Fielding houdt dan is The Housekeeper de moeite waard. Alle bekende elementen van Joy Fielding zitten erin, en het is goed geschreven.

Tegelijkertijd ergerde ik me wel aan Jodi's passieve houding en vergevingsgezindheid. Ik vind dat ze veel te veel pikt van haar ouders en vooral van haar vreselijke zus en man.

Op GoodReads krijgt het boek een 4,01. Ik geef het een 3,5.

The housekeeper van Joy Fielding kopen

The housekeeper van Joy Fielding is op dit moment voor 30 euro als hardcover te koop bij bol.com. Ik vind dat het boek dit geld niet waard is.

Mijn andere reviews van Joy Fielding

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *