Joy Fielding All the wrong places

All the wrong placesAll the wrong places van Joy fielding, is geschreven is in de kenmerkende stijl van Joy Fielding. Dus als je van Joy Fielding boeken houdt, dan is dat alleen al een goede reden om All the wrong places te lezen. Maar helaas is het boek zelf niet geweldig.

All the wrong places: waar gaat het over?

All the wrong places gaat over een enge psychopaat die vrouwen met veel plezier en wellust vermoord. Hij vindt zijn slachtoffers via online dating platforms. Hij noemt zich daar Mr. Right Now. Aangezien hij een knappe man is, kan hij makkelijk contact maken met de dames.

Het boek begint met een scène waarin hij een intiem diner voor twee heeft met een meisje; pas halverwege kom je er als lezer achter dat hij haar geboeid heeft en dat hij een enge psychopaat is. In eerste instantie denk je dat het gewoon een etentje is.

Na die eerste start wisselt het perspectief tussen de psychopaat en Paige en nog 3 andere vrouwen.

All the wrong places: 4 hoofdpersonen?

En dat is ook waar All the wrong places van Joy Fielding verwarrend is. Want in eerste instantie dacht ik dat te maken had met 1 hoofdpersoon: Paige. Een dertig-plus vrouw die recent haar baan en relatie heeft verloren en daarom tijdelijk bij haar moeder woont.

Maar vervolgens krijg je ineens ook het perspectief van haar beste vriendin Claire, haar moeder en haar nichtje Heather.  Deze perspectieven worden op geen enkele manier aangekondigd: je begint aan het volgende hoofdstuk en ontdekt dat er ineens iemand anders 'aan het woord' is. Ik vond dit hinderlijk. Zet dan op z'n minst de naam van dat personage boven het hoofdstuk.

All the wrong places: spannend genoeg

All the wrong places heeft goede ingrediënten: sympathieke hoofdpersoon, vals nichtje dat haar vriend afpakte en daarvan de wrange vruchten plukt, en het thriller element met de psychopaat. Als lezer weet je dat Paige gevaar loopt als ze afspreekt met Mr. Right Now.

De twist aan het eind zag ik aankomen, maar vond ik niettemin leuk gedaan, en bevredigend.

Interview met Joy Fielding over haar boek

Joy Fielding vat het boek zelf samen als: het gaat over diverse dating apps, 4 vrouwen en 1 seriemoordenaar. Ook geeft ze tips voor mensen die zelf graag een boek willen schrijven.

Slotoordeel: het boek schiet tekort

Toch schiet All the wrong places tekort. Het blijft allemaal te oppervlakkig vind ik. Het is net alsof Joy Fielding 4 half-af-boeken heeft gepakt en dacht: 'Weet je wat, ik stop deze 4 personages gewoon in 1 boek!' Met als gevolg dat, behalve Paige, de karakters onvoldoende 'zendtijd' krijgen.

Hoe het is om 70 te zijn

Meest bijzonder aan All the wrong places vond ik het perspectief van Paige's moeder. Ze is weduwe en 70 jaar oud. Ik vond ik het intrigerend om een kijkje te kijken in de wereld van iemand van die leeftijd en te ontdekken dat ze met dezelfde dingen worstelt als ik.

Ik geef All the wrong places een mager zesje. Op Goodreads krijgt het boek een 3,6 wat terecht een matige beoordeling is.

Praktische informatieAll the wrong places van Joy Fielding is voor 23,99 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *