|

Achter gesloten deuren, B.A. Paris

Een knappe succesvolle man.
Een knappe liefhebbendevrouw.
Een perfecte relatie.

Maar achter gesloten deuren is het niet zo perfect. Want achter gesloten deuren blijkt die knappe, succesvolle man een enge psychopaat die zijn vrouw geestelijk en lichamelijk behandelt.

Dat is de plot van het boek Achter gesloten deuren van B.A. Paris.


Achter gesloten deuren: het verhaal

Als lezer maak je kennis met Jack en Grace als ze een etentje geven in hun huis. Grace heeft gekookt, en alles is perfect. Er zijn hoogstens een paar hele kleine signalen dat alles niet zo mooi is als het lijkt.

Pas op bladzijde 75 wordt duidelijk dat het ogenschijnlijk perfecte huwelijk helemaal niet zo perfect is.

Grace leert Jack kennen in het park. Hij danst met haar zusje Milly, die geboren is met het syndroom van Down. Grace valt als een blok voor zijn charmes. En geen wonder. Hij is lief, attent en heeft ook nog eens alles over voor Milly. Dus als Jack Grace ten huwelijk vraagt zegt ze ja.

Jacks ware aard

Pas in de huwelijksnacht laat Jack voor het eerst zijn ware aard zien. En vanaf dat moment verandert Grace' leven in een nachtmerrie. En ze kan er niet aan ontsnappen, want Jack weet iedereen er van te overtuigen dat ze mentaal instabiel is. Bovendien gebruikt hij haar zorg en liefde voor Milly om haar te chanteren en te laten meewerken.

Opzet van Achter gesloten deuren

Gelukkig heeft Achter gesloten deuren niet veel karakters. Het draait allemaal om Grace, en het verhaal wordt verteld in de ik-vorm, vanuit Grace' perspectief.

Wel wisselt B.A. Paris heden en verleden elk hoofdstuk met elkaar af.

Op een gegeven moment vond ik dat echt vervelend. Want omdat ik het heden kende, wist ik dat de vele pogingen tot ontsnapping van Grace gedoemd tot mislukken waren. Dus als ze in het verleden weer probeerde te ontsnappen dan baalde ik, omdat ik toch al wist het niet ging lukken.


Eindelijk gerechtigheid

'Eindelijk gerechtigheid,' zegt mijn vader altijd graag als een tv-detective een moord oplost. Ook bij Achter gesloten deuren is er gerechtigheid.

En dat maakt dat dit een heerlijk boek is om te lezen, met een zeer bevredigend einde. Ik voelde me helemaal tevreden toen ik het dichtsloeg.

En de rol van de kritische Esther aan het eind van het boek vond ik de slagroom op de taart.

Conclusie over Achter gesloten deuren

Achter gesloten deuren is een psychologische thriller over een ogenschijnlijk vriendelijke en sympathieke man die zijn vrouw mishandelt.

Hier en daar vroeg ik me soms wel af of het wel geloofwaardig was. Zoals het feit dat Milly, met het syndroom van Down, slaapproblemen kan faken om zo slaaptabletten te verzamelen om die vervolgens aan Grace te geven om zo Jack uit te schakelen.

Maar die kritische noten doen er niets aan af dat dit een mooi, spannend en goed leesbaar boek is.

Ik geef het een 8,5.

Praktische informatie over Achter gesloten deuren

Achter gesloten deuren is voor 19,95 te koop bij bol.com. En dat is dit boek ook wel waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *