3 weduwen, 1 echtgenoot! Cate Quinn

drie weduwen

Drie weduwen van Cate Quinn gaat over 3 vrouwen die dezelfde echtgenoot verliezen. Ze zijn namelijk polygamist en alledrie getrouwd met Blake.

Maar Blake is geen natuurlijke dood gestorven.

Dus wie van de drie weduwen heeft Blake naar de andere wereld geholpen?

Drie weduwen van Cate Quinn

In drie weduwen leer je als lezer de drie echtgenotes kennen. De hoofdstukken van Drie weduwen wisselen namelijk steeds van perspectief. 

Niet mijn favoriete manier van een verhaal vertellen, maar nou ja. Ondanks de wisselingen in perspectief was ik toch voldoende geïnteresseerd om verder te lezen.

Rachel

Rachel, de eerste en enige officiële echtgenote. Zij runt het huishouden met grimmige vastberadenheid en is erg stijf, en strak in de leer.

Emily

De tweede weduwe is Emily. Emily is een beetje eh... apart. Kwade tongen zouden zeggen dat Emily ze niet allemaal op een rijtje heeft. Emily ziet de wereld op geheel eigen wijze.

Tina

En is er de derde weduwe Tina. Tina is de derde echtgenote. Zij leerde Blake kennen toen ze weer eens in een afkickkliniek zat. Blake was daar om zieltjes te winnen voor zijn kerk. Tina werkte als prostituee, maar werd verliefd op Blake. Zij is de meest door de wol geverfde en wereldse van de drie vrouwen.

Drie weduwen: waar gaat het over?

Het boek begint ermee dat Rachel te horen krijgt dat haar man Blake dood is gevonden. Hij mist een paar vingers, en zijn kruis is gemutileerd. Aangezien ze in the middle of nowhere wonen is de conclusie van de politie dat één van zijn echtgenotes het moet hebben gedaan. 

Drie weduwen vertelt hoe de weduwen omgaan met het idee dat één van hen Blake heeft vermoord. Hun relatie was niet al te best, dus je zou denken dat ze elkaar daar best toe in staat zouden achten.

Maar dat valt mee.

Hoewel ze niet vrij zijn van verdenking, komen ze uiteindelijk toch voor elkaar op. Langzaam maar zeker wordt hun band, waarvan je niet zou denken dat die er was, zichtbaar.

Drie weduwen: een verhaal over polygamie

Ik kijk graag naar series als Sister Wives, en keek recent de Netflix documentaire Keep Sweet over polygamie. Als je houdt van huis, tuin en keuken boeken, over het dagelijks leven in polygamie gezinnen is Drie weduwen om die reden dus al leuk.

Het is wat je noemt een heel persoonlijke psychologische thriller. Geen criminelen, of perspectieven van detectives. 

Gewoon het verhaal van drie vrouwen!

Boek trailer van Drie weduwen

Hieronder de trailer van het boek, die ik overigens aanzienlijk spannender vind ogen dan het boek leest! Heel apart.

Mijn conclusie over Drie weduwen van Cate Quinn

Hoewel ik de wisselingen van perspectief wat lastig vond, heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Als lezer wissel je regelmatig van conclusie wie Blake heeft vermoord. Dat vond ik leuk.
De uiteindelijke ontknoping vond ik minder sterk dan het verhaal.
Op Goodreads krijgt Drie weduwen van Cate Quinn een 3,47. Maar ik vind dat het verhaal wel een 4,25 verdient! Al was het maar vanwege het grappige taalgebruik van met name Emily. (Ik las het boek in het Engels: Black Widows).

Drie weduwen kopen

Drie weduwen is voor 25,48 te koop bij bol. Ik vind het boek dit geld wel waard. Het is ook nog eens goed geschreven!

drie weduwen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *