| |

50 Vijftig dingen die ik blijf doen (en andere verhalen), Saskia Noort

saskia noort
Saskia Noort bewijst met haar boek 50 dat het mogelijk is om kritisch over jezelf te schrijven zonder met eventuele tekortkomingen te koketteren.

Wat een verademing!

Na de hele 'Loedermoeder-hype' waarbij vrouwen giechelig bekennen hoe slecht ze het wel niet doen als moeder en huisvrouw, zijn Saskia Noorts columns bijzonder aangenaam om te lezen.

Saskia Noort durft haar kwetsbare kant te laten zien, zonder grappig proberen te zijn.

Vijftig dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)

Saskia Noorts boek 50 is een bundeling van columns die eerder verschenen in de Linda. Heb je de laatste jaren veel Linda's gelezen dan zullen de columns waarschijnlijk niet nieuw voor je zijn. Maar ook dan zijn ze lezenswaardig.

Onderwerpen

In haar columns schrijft Saskia Noort over haar leven als single na haar echtscheiding. Over het verlangen naar een partner, de zoektocht naar een partner, ouder worden, kinderen die het huis uitgaan, een ouder wordend lichaam, eenzaamheid, vrouwen van een 'zekere leeftijd' etc.

Ze doet dit vlijmscherp, waardoor sommige dingen bijna schrijnend zijn. Zoals de trend van vijftig plus vrouwen om met z'n allen naar Ibiza te gaan.

De column die me het meest raakte is de column waarin ze beschrijft hoe haar moeder haar twee kinderen ophaalt om ze naar haar ex te brengen: hij gaat met zijn nieuwe vriendin met ze op vakantie. Ik vond die echt prachtig. Hoe ze haar best doet om haar kinderen gerust stellen, hoe haar kinderen op hun beurt hun best doen om haar gerust te stellen. En de pijn die het allemaal doet.

Conclusie over 50 Vijftig dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)

50 is een mooie bundeling van columns over ouder worden en het moderne leven. Rode draad vond ik toch wel het single leven, en het verlangen naar liefde.

Saskia is zeer menselijk en herkenbaar.

Praktische informatie over 50 Vijftig dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) van Saskia Noort

50 is voor 15 euro te koop bij bol.com.

Dit boek is een bundel van columns maar Saskia Noort is vooral bekend vanwege haar romans. Zoals Bonuskind en Debet het vervolg op de Eetclub, Stromboli en Huidpijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *