De gelukkig(e) niet perfecte moeder

'De gelukkig(e) niet perfecte moeder', leest als een gesprek met een superrelaxte vriendin. Het boek gaat over het vinden van evenwicht tussen je werk en rol als moeder, en jezelf. De vormgeving is fleurig, optimistisch en humoristisch, en dankzij de ringband is het boek erg makkelijk te gebruiken als werkboek.

Drie onderdelen

Het boek bestaat feitelijk uit drie onderdelen: informatie over moederschap, verhalen van moeders en een zelfhulpsectie. Dat maakt dit een bijzonder compleet boek. De auteurs geven blijk moeders echt te begrijpen door hun informatie in korte, duidelijke hoofstukken aan te bieden. Een vermoeide moeder met concentratieproblemen hoeft zich dus niet door lange stukken tekst heen te ploegen om wijzer te worden!

'Hoe zit dat bij mij?'

Waar veel boeken zich concentreren op praktische tips, is er in 'De gelukkig(e) niet perfecte moeder' ook ruimte voor een diepere, psychologische benadering in de secties 'Hoe zit dat bij mij?' die werken als 'eye-opener' en 'Ahaaa!-moment'

Zo is er een werkblad waar je kunt opschrijven wat je energie kost en waarvan je nou juist energie krijgt, maar ook een werkblad dat je bewust maakt van je bagage: de boodschappen die je van vroeger hebt meegekregen en de invloed die ze nu nog hebben. Dit geeft dit boek net dat beetje extra dat het onderscheidt van andere boeken, want je kunt natuurlijk allerlei praktische zaken aanpakken, maar door inzicht veranderen die vervolgens vaak vanzelf.

Dit boek is een echte aanrader als je behoefte hebt aan meer tijd voor jezelf, een arm om je schouder en de boodschap: 'Je bent het waard'. Het is dan ook zeer geschikt voor nieuwbakken moeders als kraamcadeau, maar ook voor de meer gelouterde moeder die het even helemaal gehad heeft.

Meer weten?

Website van het boek

Website van Puk Illustraties

Bestellen?

Boek bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *