|

The Passenger van Daniel Hurst

the passenger daniel hurst

Zit jij vast in een baan die je verveelt, maar waar je financieel noodgedwongen elke dag naartoe moet reizen?

Dan kun je vast meevoelen met Amanda!

Amanda is een alleenstaande moeder en reist al jaren elke dag met de trein naar haar werk. Haar werk is uitzichtloos, saai en deprimerend. 

Amanda heeft een plan!

Maar Amanda heeft een plan! Amanda wil namelijk schrijver worden. Ze heeft met veel pijn en moeite 20.000 pond bij elkaar weten te sparen. Dat geld zit in een kluis in haar slaapkamer. 

Die twintigduizend geeft haar de financiële ruimte om haar baan op te zeggen en fulltime te schrijven. Ze heeft ongeveer twee jaar om een goed boek te schrijven en dat succesvol bij een uitgeverij te krijgen.

Anderen azen op Amanda's geld

Maar er zijn mensen die azen op Amanda's geld. In de eerste plaats haar ongelooflijk irritante, luie en door en door verwende dochter Louise. Louise hangt de hele dag thuis rond, en vertikt het om een baantje te zoeken. Maar ze wil wel de wereld rondreizen. 

En ze wil dat Amanda haar daarvoor geld geeft.

Amanda: Ga een baan zoeken!

Amanda vindt echter dat Louise een baan moet zoeken en het geld voor haar reisplannen zelf moet verdienen. Dat heeft gezorgd voor veel spanning tussen moeder en dochter, en hun relatie lijdt er ernstig onder.

Wat overigens allemaal de schuld is van die stomme Louise volgens mij!

The Stranger

Maar er zijn nog twee anderen die op Amanda's zuur vergaarde geld azen. En dat zijn The Stranger en James. The Stranger is een man die Amanda wekenlang heeft gevolgd, en op het moment dat het boek begint brengt hij zijn plan ten uitvoer om Amanda's 20.000 pond af te pakken.

The Stranger werkt samen met James.

En James is het geheime vriendje van Louise. Die stomme Louise heeft James verteld dat haar moeder een kluis met geld heeft, en dat is de oorzaak van het feit dat The Stranger Amanda bedreigt. 

Had ik al gezegd dat ik een erge hekel heb aan Louise?!

The Passenger: veel twists en turns

The Passenger is een geweldige psychologische thriller met veel twists en turns. En dan niet op een irritante manier. Ik vond ze elke keer verrassend en vervolgens bevredigend.

Mijn conclusie over The Passenger van Daniel Hurst

Ik kan The Passenger van Daniel Hurst van harte aanbevelen. Het is een vlot geschreven psychologische thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. 

Ik vond het tenminste allemaal erg spannend, en duimde erg voor die arme Amanda. Ook ergerde ik me groen en geel aan al die hebberds die haar geld wilden hebben, en weigerden zelf hard te werken voor  hun geld.

Maar door alle twists en turns weet je als lezer ook dat een goed einde zeker niet gegarandeerd is. En dat houdt de spanning er goed in.

Op GoodReads krijgt The Passenger een 4,10. Daar sluit ik mij graag bij aan!

The Passenger van Daniel Hurt kopen

Je kunt The Passenger van Daniel Hurst kopen op amazon.nl voor een tientje. Op bol.com verkopen ze alleen het audioboek!

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *