| |

Ibiza de hemel en de hel: het verraad van Sonja Bakker

ibiza de hemel en de hel
In diverse tijdschriften las ik de aankondiging: Sonja Bakker heeft een spannende psychologische roman geschreven: Ibiza de hemel en de hel.

Daarna bleef het erg stil.

Die stilte maakte me extra nieuwsgierig naar Sonja's boek Ibiza de hemel en de hel. Vooral omdat ze bekend is geworden met dieetboeken. Wel even wat anders dan een psychologische roman.

Vorige week haalde ik het uit de bibliotheek.

Ibiza de hemel en de hel Verraad

De ondertitel van Sonja's boek is: 'Psychologische roman vol passie en verraad'. Dat verraad herken ik wel! Want Sonja verraadt in dit boek haar huis, tuin, en keuken imago.

Veel gevloek en tenenkrommende sex scènes

In het begin van Ibiza de hemel en de hel dacht ik steeds geschokt: 'Sonja! Foei toch.' In de eerste paar bladzijden alleen al kwam drie keer 'Verdomme' voor. Dergelijke gevloek associeer ik niet met Sonja. Maar het werd nog veel erger. Want toen kwamen de sex scènes. Die waren uitgesproken schunnig en platvloers. Ronduit onprettig om te lezen. Zeker uit de hand van Sonja Bakker.

En het feit dat Sonja het boek schreef vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdpersoon Evert, hielp ook niet! Een keer of drie wisselt het perspectief trouwens ineens naar Rosalie. Erg verwarrend!

Ibiza de hemel en de hel: het verhaal

Door het gevloek en de tenenkrommende sex scènes zou je bijna vergeten dat er ook nog een verhaal in het boek zit. Het verhaal is dat Evert en Rosalie Grooteman emigreren naar Ibiza en daar een bed and breakfast beginnen. Vervolgens loopt hun huwelijk daar stuk.

Omdat de karakters oppervlakkig en ongeloofwaardig zijn, is het stuklopen van hun huwelijk dat ook.

Conclusie: Ibiza de hemel en de hel is een slecht boek

Sonja Bakkers boek is vlees noch vis. Het is een eierkoek met vieze nasmaak.

Ik denk dat Sonja het beter bij haar dieetboeken kan houden. Maar ze heeft het in ieder geval wél gedurfd om een ander genre te proberen.

Dat is het meest positieve wat ik kan zeggen van Ibiza de hemel en de hel.

Praktische informatie over Ibiza

Ibiza, de hemel en de hel is voor 8 euro te koop bij bol.com. Maar ik zou er mijn geld niet aan uitgeven.

ibiza de hemel en de hel

Leestips

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Je hebt helemaal gelijk! Wat een ont-zet-tend slecht boek. Heb het niet gekocht maar geleend. Uit nieuwsgierigheid gelezen en na een paar blz wilde ik er eigenlijk mee stoppen. Toch doorgelezen anders kun je ergens geen mening over vormen. Maar inderdaad, bij je dieetboeken blijven en dit soort uitstapjes niet meer herhalen. Het viel me ook op dat haar personages zich in elke zin met de voornaam aanspreken en bij de sexscenes deed ik mijn benen OVER elkaar, gatsie. Heb me helemaal niet in dit boek kunnen inleven. Nee sorry Sonja, ik vind je een lieverd als ik je zie op tv maar dit had je niet moeten doen.

  2. Je hebt helemaal gelijk! Wat een ont-zet-tend slecht boek. Heb het niet gekocht maar geleend. Uit nieuwsgierigheid gelezen en na een paar blz wilde ik er eigenlijk mee stoppen. Toch doorgelezen anders kun je ergens geen mening over vormen. Maar inderdaad, bij je dieetboeken blijven en dit soort uitstapjes niet meer herhalen. Het viel me ook op dat haar personages zich in elke zin met de voornaam aanspreken en bij de sexscenes deed ik mijn benen OVER elkaar, gatsie. Heb me helemaal niet in dit boek kunnen inleven. Nee sorry Sonja, ik vind je een lieverd als ik je zie op tv maar dit had je niet moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *