Een lege plek van Sophie Wester

een lege plek van Sophie WesterEindelijk weer eens een Nederlandse psychologische thriller. Dit keer van Sophie Wester: Een lege plek. Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik bij deze titel kwam, maar ik vermoed dat hij op de tafel met nieuwe aanwinsten in de bibliotheek stond.

Hieronder mijn review van Een lege plek van Sophie Wester.

Een lege plek van Sophie Wester

Birgit

Een lege plek van Sophie Wester gaat over Birgit Zilver, een succesvolle arts met haar eigen vruchtbaarheidskliniek. Birgit kan een beetje bruusk en onvriendelijk overkomen, en wordt sterk in beslag genomen door haar werk. Eerlijk gezegd heeft ze veel kenmerken van iemand met ASS.

Sophie Wester beschrijft Birgit als een vakkundige arts, maar met weinig empathie voor haar cliënten. Niet omdat ze een hekel aan hen heeft, maar omdat hun emoties simpelweg niet bij haar opkomen. Birgit Zilver is vooral bezig met haar vak en de techniek bij vruchtbaarheidsproblemen. Tegelijkertijd komt Birgit voor de lezer wel sympathiek over.

Annabel

Een ander belangrijk personage in Een lege plek dat telkens een eigen hoofdstuk krijgt is Annabel. Annabel is getrouwd met Birgits ex Sander. Ze hebben een onvervulde kinderwens, en Sander klopt bij Birgit aan voor hulp. Die wordt zo overvallen door zijn vraag dat ze instemt, iets waarvan ze vrijwel meteen spijt krijgt.

Annabel is ondertussen vooral een stuk chagrijn en toont zich onvriendelijk en ondankbaar naar Birgit toe. Annabel heeft erg geleden onder eerdere pogingen en wil eigenlijk het liefst stoppen met de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar Sander geeft haar die kans niet.

Het verhaal Van een lege plek: 3 verhaallijnen rondom Birgit

  • Het verhaal draait dus vooral om Birgit Zilver en hoe zij verwikkeld raakt in een poging haar ex en zijn nieuwe partner te helpen om zwanger te worden.
  • Daarnaast is er ook een belangrijke verhaallijn over Birgits stalker. Er is namelijk iemand die haar bedreigt en enge kaartjes en berichten stuurt, en op een gegeven moment zelfs een dode rat.
  • En vervolgens is er ook nog de emotionele bagage van Birgit die ze meetorst doordat haar moeder het gezin heeft verlaten toen Birgit nog heel jong was. Haar moeder overlijdt en dat roept van alles op bij Birgit.

Mijn mening over Een lege plek van Sophie Wester

Een lege plek is best een prima psychologische thriller, maar ik vond het verhaal niet bijster boeiend. Het is allemaal gewoon niet zo spannend of vernieuwend en dit wordt niet gecompenseerd door een mooie sfeer of interessante personages. Ik ga bijvoorbeeld niet op zoek  naar andere boeken van Sophie Wester op basis van dit boek. Tot slot snap ik niet waar de titel naar verwijst en zag ik de belangrijkste plottwist van mijlenver aankomen.

Op GoodReads krijgt het boek een 3,71. Ik geef het een 3,25.

Een lege plek van Sophie Wester kopen

Een lege plek kost 19,95 bij bol.com of je lokale boekwinkel. Dat vind ik vrij duur voor dit boek. Op bol.com kun je de eerste 18 bladzijden gratis lezen.

een lege plek van Sophie Wester

Leestips

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *