|

Vrouwen die vreemdgaan

De meeste chicklit romans hebben hoofdpersonen van twintig, dertig jaar oud.

Maar Vrouwen die vreemdgaan van Wieke van Oordt heeft 4 vrouwen die eind veertig zijn in de hoofdrol.


Nog even wild leven voor de overgang

En hun leeftijd is feitelijk de oorzaak van alle gebeurtenissen. Want Bibi, Marjolein, Lotte en Ysmer zien De Overgang aankomen. En ze willen hun kans op sex grijpen nu ze nog relatief jong en aantrekkelijk zijn. Want de impliciete boodschap lijkt toch wel te zijn dat je dat na de overgang niet meer bent.


Sex om de sex, zonder liefde

Daar komt nog bij dat alle vier de dames last hebben van razende hormonen en een plotseling verlangen naar sex. Dus spreken ze met z'n vieren af dat ze vreemden mannen gaan oppikken om er sex mee te hebben. Gewoon voor de sex. Met liefde heeft het niets te maken.

De vriendinnen komen regelmatig bij elkaar om dan verslag te doen over hun sexcapades.

Maar al snel blijkt het toch wat gecompliceerder dan gepland. Bibi is stiekem verliefd en Ysmer blijkt lesbisch te zijn.  Lotte is eigenlijk de enige die er geen genoeg van kan krijgen.


Kijkje in het burgerlijk leven

Ik vind Bibi, Ysmer, Marjolein en Lotte van die typische Viva vrouwen. Ze komen graag bij elkaar en dan moet er natuurlijk veel wijn worden gedronken.

Tegelijkertijd is Wieke van Oordt niet te beroerd om allerlei cliché's van hoe we met elkaar omgaan, en hoe vrouwen van een zekere leeftijd zich gedragen, bloot te leggen.

Sommige situaties zijn pijnlijk herkenbaar, zoals de ongemakkelijke verjaardagsfeestjes.


Ik mis de liefde

Voor mij persoonlijk is dit geen leuk boek. Ik houd er niet van dat mensen liegen en bedriegen, en vreemdgaan. En dit dan ook nog eens goedpraten. Wat is er mis met 'trouw tot aan de dood'?!

Tegelijkertijd moet ik toegeven dat Wieke van Oordt er beslist geen 'sexboek' van heeft gemaakt. Voor een boek waarin vier vrouwen steeds vreemdgaan zijn er eigenlijk weinig expliciete sex scènes in Vrouwen die vreemdgaan.

Het gaat Wieke van Oordt toch vooral om de persoonlijke ontwikkeling van de dames en haar theorie over de effecten van hormonen en leeftijd op hun gedrag.

Conclusie over Vrouwen die vreemdgaan

Vrouwen die vreemdgaan is weer zo'n boek dat gepromoot wordt als 'hilarisch'. Maar hilarisch is het niet. Het is hoogstens weer eens wat anders.

'Taboedoorbrekend' is het ook volgens de cover. Dat klopt denk ik meer dan het 'hilarisch'. Maar of je nou blij moet worden van de boodschap dat vrouwen ook kunnen liegen en bedriegen en sex hebben zonder liefde... Ik vind van niet.

Ik geef het boek een 6,5. Het is wel aardig, maar niet geweldig.

Praktische informatie over Vrouwen die vreemdgaan

Vrouwen die vreemdgaan is voor 18,99 te koop bij bol.com.

Eén reactie

  1. Wat jammer dat het boek je tegenviel. Ik kan me net zoals jij ook niets voorstellen bij liegen en bedriegen en er dan nog een goed verhaal van weten te maken. Goed verhaal als in goedpraten wat je doet. Laat mij dan maar lekker burgerlijk zijn. Dit boek hoeft dus niet op mijn nog-te-lezen-lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *