Wat doen we met Fred?


Wat doen we met Fred? is een literaire thriller die je moeiteloos in een middagje uitleest.


Wat doen we met Fred? Ik werd positief verrast

Ik moet eerlijk bekennen dat ik met weinig interesse begon vanwege Tineke Beishuizens columns in de Margriet en Libelle. Maar Wat doen we met Fred? verraste me met haar humor, en een sterke onverwachte twist aan het eind.
'Wat doen we met Fred' is een zeer menselijk, humoristisch boek, over vriendinnen, moederschap, de verhouding moeder dochter en relaties. En als moeder met concentratieproblemen kan ik hem van harte aanraden, want hij leest makkelijk weg. En Wat doen we met Fred heeft nog het predikaat 'literair' ook ; )

Wat doen we met Fred? Het verhaal

Elke week ontmoeten vijf vriendinnen elkaar in een cafe in Den Haag. Daar praten ze over hun levens. Het ziet er leuk en gezellig uit, maar dan bekent Noor dat ze een verhouding heeft met Fred, de man van Carolien.
En vanaf dat moment lopen de gebeurtenissen enigszins uit de hand.

Wat doen we met Fred? Observaties over het moederschap

Enkele observaties over het moederschap!

'Het was hartverscheurend. Ze zaten op een keukenstoel, twee handjes om een groot glas cola, blauwgrijze schaduwen onder hun ogen. Af en toe sidderde een nasnik door tot in hun tengere schoudertjes. En dan toch aap die met een dun stemmetje tegen z'n broertje zei: 'Leuk hè?' terwijl hij een stukje van z'n minimarsje afknabbelde, dat ze ook niet elke nacht kregen. Het was misschien maar goed dat ik nooit kinderen heb gekregen. Ik zou de hele dag van ontroering lopen janken.'

En:

'Ik stond op om eieren uit de koelkast te halen. Ik was gevloerd. Ik had deze ochtend nog niet langer dan vijf minuten achter elkaar gezeten. Zitten, overeind komen, iets aangeven, iets afpakken, iets wegleggen. Je kunt nog beter een marathon lopen dan op twee kinderen passen. 

Tegen de tijd dat ik in de speeltuin op een bankje zat voelde ik mij alsof ik staande in slaap zou kunnen vallen. Maar de jongens hadden energie genoeg. Ze renden heen en weer. Klommen op schommels en de wipkip en verdwenen in merkwaardige bouwsels van waaruit ze door een gat ineens weer tevoorschijn kwamen. Roepend om mijn aandacht. Want was er ook gebeurt, je zult met ze bezig zijn, dat is kennelijk een keiharde kindereis waaraan niet te ontkomen valt.'

Conclusie over Wat doen we met Fred?

Wat doen we met Fred? is aanrader. Als je bijvoorbeeld nog een leuk en makkelijk boek zoekt voor op het strand dan is dit een prima keus.

Wat doen we met Fred? Praktische informatie

Wat doen we met Fred? is voor 17,50 te koop bij bol.com. Maar er is ook een oudere versie te koop bij bol.com voor maar 5,-!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *