|

This is where it ends

this is where it ends
This is where it ends gaat over een schietpartij op een Amerikaanse high school.

Het is een fictief verhaal over iets dat helaas herkenbaar is uit de realiteit.

Amerikaans verhaal geschreven door Twentse ambtenaar!

Maar wat This is where it ends zo bijzonder maakt, is dat het geschreven is door een Nederlandse schrijfster. Uit Twente om precies te zijn.

Het is dat ik wist dat het boek door een Nederlandse is geschreven, want haar Engels is perfect.

Nergens zie je terug dat Marieke Nijkamp niet Amerikaans is. En haar beschrijvingen van het leven van de hoofdpersonen met hun specifieke culturele achtergrond zijn overtuigend en mooi.

This is where it ends: het verhaal

This is where it ends speelt zich af in een tijdbestek van 54 minuten. Het lijkt een gewone ochtend op Opportunity High School. De directrice houdt een saaie speech, en de scholieren maken zich op voor een schooldag.

Maar na de speech blijken de deuren van de aula op slot. De leerlingen kunnen er niet uit. En vervolgens verschijnt Tyler met een pistool en schiet diverse leerkrachten en leerlingen neer. Te beginnen met de directrice.

Tijdlijn

 • 10:00 a.m.
  The principal of Opportunity, Alabama's high school finishes her speech, welcoming the entire student body to a new semester and encouraging them to excel and achieve.
 • 10:02 a.m.
  The students get up to leave the auditorium for their next class.
 • 10:03
  The auditorium doors won't open.
 • 10:05
  Someone starts shooting.

4 hoofdpersonen, 4 perspectieven

Er gebeurt eigenlijk niet eens zo heel veel in This is where it ends. Marieke Nijkamp geeft vooral een kijkje in de hoofden van 4 leerlingen. Waarbij je als lezer afwisselend het perspectief van deze hoofdpersonen te zien krijgt.

 • Thomas
 • Autumn
 • Claire
 • Sylvia

Door herinneringen leer je deze vier hoofdpersonen kennen. Alle vier hebben ze een connectie met Tyler, de jongen met het pistool. Via hen krijg je als lezer een beeld van Tyler.

Tweets en blogposts

Tussen de hoofdstukken door lees je tweets van leerlingen, journalisten etc. over de gebeurtenissen op Opportunity High School.

Het kan je als lezer echt schelen

Hoewel je alleen een kijkje krijgt in de hoofden van de vier hoofdpersonen, weet Marieke Nijkamp tegelijkertijd ook de andere leerlingen en leerkrachten te schetsen. Dat doet ze zo goed, dat je het als lezer elke keer weer heel erg vindt, als er iemand wordt doodgeschoten door Tyler.

This is where it ends: praktische informatie

This is where it ends is voor 19,95 te koop bij bol.com.

Meer weten over Marieke Nijkamp?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *