Malorie: deel 2 van The Bird Box van Josh Malerman

Malorie

Ik las het boek Malorie!

Het tweede deel van The Bird Box van Josh Malerman.

The Bird Box gaat over een wereld waarin vreemde wezens op aarde zijn gekomen, en als iemand zo'n wezen ziet wordt hij of zij krankzinnig. Dat uit zich in zichzelf gruwelijk vermoorden en/of anderen te lijf gaan.

Kortom het is echt vreselijk!

Postapocalyptische horror

Het boek wordt omschreven als een postapocalyptische horror, en dat dekt de lading goed.

In The Bird Box lukt het Malorie om te overleven en te ontsnappen naar een veiliger plek. Het boek werd overigens verfilmd met Sandra Bullock:

Toen ik een paar weken geleden hoorde dat er een vervolg op The Bird Box was, wilde ik dat onmiddellijk lezen!

Het vervolg op The Bird Box heet Malorie, en inmiddels heb ik het uit!

Hieronder mijn review.

Malorie: het vervolg op The Bird Box

Het boek Malorie begint waar het verhaal van The Bird Box eindigde. Malorie is succesvol aangekomen bij de voormalige school voor de blinden, en leeft daar veilig met haar twee kinderen. Maar dan slaat ook daar de gekte toe, en moet Malorie opnieuw vluchten.

Ze vindt een verlaten kampeerterrein, waar veel etensvoorraden zijn en waar het veilig lijkt. Malorie en haar kinderen wonen daar al succesvol een jaar of 11 als er een vreemde meneer aan de deur komt. Hij vertelt dat hij de wereld rondtrekt om verhalen en informatie te verzamelen.

Lijst met namen van overlevenden

Hij laat een lijst achter. Daarop blijken de namen van Malorie's ouders te staan als overlevenden. Dat triggert Malorie voldoende om hun veilige plek te verlaten en op zoek te gaan naar haar ouders.

Dat is het verhaal in een notendop.

Over Malorie

Het boek Malorie is het grootste deel een kijkje in de geest van Malorie en haar kinderen. Er gebeurt niet zoveel. Ze zijn veilig en weten te overleven. Maar Malorie is enorm rigide en star in haar regels voor de kinderen, en met name haar zoon Tom begint zich hier steeds meer tegen te verzetten.

Malorie vertrouwt niemand

Malorie vertrouwt absoluut niemand, en verwacht van iedereen het slechtste. Dus als er als eens een persoon langskomt, dan heeft die geen schijn van kans. Malorie weigert zelfs met ze te praten. Ook dat frustreert haar zoon Tom enorm.

Zoon Tom wil de wereld ontdekken

Tom wil de wereld ontdekken, en is bovendien steeds dingen aan het uitvinden waarmee het veilig zou kunnen worden om zonder blinddoek rond te lopen. Maar elke keer als Malorie zo'n uitvinding ziet, maakt ze hem snel kapot.

Allemaal in het kader van de veiligheid.

Wanneer is overleven eigenlijk geen leven meer?

Dat brengt mij op een belangrijke vraag in het boek Malorie, die ook Tom stel:

In hoeverre leef je nog, als je alleen maar aan het overleven bent?

Is dat wel leven? Is zo voorzichtig zijn het nog wel waard?

Het laatste stuk van het boek Malorie

Aan het eind van het boek Malorie komt het verhaal ineens in een soort van stroomversnelling, en volgen de gebeurtenissen elkaar plotseling snel op.

Dat vond ik even wennen, want ik was gewend te lezen hoe het er in de hoofden van Malorie en de kinderen aan toe ging. Ineens is er actie in de tent.

Eerlijk gezegd vond ik het einde van het verhaal een beetje chaotisch en gehaast overkomen.

Ik had gemengde gevoelens toen ik de laatste bladzijde las.

Mijn conclusie over Malorie

Voor iedereen die The Bird Box heeft gelezen, en nieuwsgierig is hoe het verder ging met Malorie, is dit boek een aanrader. Want je krijgt antwoord op die vraag. Tegelijkertijd is het boek op een bepaalde manier ook wel een beetje 'tam'. Er gebeurt niet veel, en als er wat gebeurt is dat eigenlijk niet zo passend.

Vond ik tenminste.

Op GoodReads krijgt Malorie een 3,83 bij een maximale score van 4. Op Amazon.com krijgen beide boeken 4,5 sterren bij een maximale score van 5.

Zelf vind ik Malorie minder goed dan het eerste deel van The Bird Box.

Praktische informatie

The Bird Box deel 1 is voor slechts 9,99 te koop bij bol.com! Malorie, het tweede deel kost 17,50.

Leestips

 
Wat vind jij van Malorie als opvolger van The Bird Box?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *