The Return van Rachel Harrison

The Return

Op een dag verdwijnt Elise's vriendin Julie spoorloos. Twee jaar gaan voorbij, en terwijl iedereen ervan uitgaat dat Julie dood is, blijft Elise hoop houden.

En dan op een dag is Julie inderdaad ineens terug!

Wel heeft ze geheugenverlies, en weet ze niets van de tussenliggende twee jaren. Maar iedereen is natuurlijk dolblij dat ze nog leeft.

Julie is veranderd

Maar als Elise Julie voor het eerst terugziet schrikt ze van Julie's uiterlijk. Ze is broodmager en eet ineens graag bloederig vlees, terwijl ze toch altijd vegetariër was. Maar Elise drukt deze zorgen weg, en om Julie's terugkeer te vieren gaan ze met vier vriendinnen een weekendje weg. Ze boeken een mooi hotel, en maken zich op voor een fijne reünie.

Maar er heerst een rare sfeer in het hotel, en er gebeuren vreemde dingen. Ook al probeert Elise Julie's wonderlijke gedrag voor zichzelf goed te praten, toch wringt er iets. Zelfs als de andere vriendinnen Elise aanspreken op Julie's rare nieuwe gewoontes, blijft Elise ontkennen dat er iets ernstigs aan de hand is.

Het weekend krijgt een onverwachte wending, en als lezer leer je wat er nou precies aan de hand was.

Mijn conclusie over The Return

Het idee van The Return vind ik erg mooi, en ik had dan ook veel zin om dit boek te lezen. Ik houd wel boeken met horror elementen. Maar al met al is het me toch wat tegengevallen. De uiteindelijke ontknoping was zowel niet meer echt verrassend, en niet zo goed gedaan.

Ik sloeg het boek daardoor enigszins teleurgesteld dicht.

Ik geef dit boek een 6,5 en raad het niet echt aan.

Praktische informatie over The Return

The Return is voor 15,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *