|

De Deal van Michelle Miller

de deal

De Deal van Michelle Miller is een verrassend en origineel boek over het leven van twintig plussers en het leven op Wall Street.

Dat Wall Street aspect schrok me eerst af. Want ik snap niet veel van aandelen, en eerlijk gezegd vind ik het enorm saai.

Maar ik vond de personages in De Deal dermate interessant dat ik bereid was het gedoe over de aandelen door de vingers te zien! Sterker nog, doordat het deel uitmaakte van het verhaal was het ergens nog wel boeiend ook.

De Deal: waar gaat het over?

De Deal gaat over een belangrijke zakelijke gebeurtenis. De makers van de app Hook gaan met hun bedrijf de beurs op. Dat wil zeggen dat ze aandelen gaan verkopen.

Hook is een app die je geloof ik kunt vergelijken met Tinder. Op je smartphone kun je zien wie er in je buurt is, en dan kun je aangeven of je die persoon ziet zitten of niet. Als beide positief reageren, kun je contact leggen.

Deze deal is heel belangrijk. Onderhandelaar Todd Kent en de New Yorkse bankier Tara Taylor krijgen de opdracht om de beursgang van Hook te begeleiden. Beide zijn hier enorm blij in, want het betekent een enorme stap voorwaarts in hun carrière.

Naast Todd en Tara leren we ook nog Amanda, Nick en Juan kennen.

Ik houd niet van boeken met veel karakters, maar in De Deal valt het wel mee.

Tijdens De Deal maken vooral Tara en Amanda een persoonlijke ontwikkeling door. Ze leren verder kijken dan de glossy buitenkant. Nick daarentegen blijft zijn afschuwelijke zelf, en gladjekker Todd groeit ook niet veel.

De Deal: wat er leuk aan is

Wat De Deal onder andere leuk maakt is dat het een kijkje biedt in het leven op Wall Street. En daarnaast in het leven van een stel succesvolle twintigers die er alles aan doen om hogerop te komen. Het boek is prettig en vlot geschreven, en sommige uitspraken zijn erg grappig. Zoals deze:

Amanda

'Je kon alleen een succesvol advocaat worden, zo had Amanda hier in haar twee jaar als juridisch assistente geleerd, door niet stil te staan bij het gebrek aan belangrijkheid van wat je deed. In plaats daarvan moest je zaken gecompliceerder zien te maken om nog meer onbelangrijk werk te scheppen, zodat je zoveel onbelangrijke dingen te doen had dat je geen tijd had om stil te staan bij de onbelangrijkheid ervan.'

Todd

'Ze (Tara) was gemiddeld een zeven, maar ze zat zo dicht tegen een negen aan dat hij niet begreep waarom ze haar borsten niet gewoon liet vergroten.'

Tara


'Trouw niet voor je vijfendertigste,' zei Catherine, 'maar laat op je dertigste je eieren invriezen; anders leidt het zo af.'

De Deal: wat er niet leuk aan is

Tsja, wat ik toch minder vond was de uitleg over de beursgang en de aandelen en zo. Daar heb ik nu eenmaal niet veel kaas van gegeten, en dat maakte het soms lastig om alles te snappen.

Ook vond ik het einde van het boek ronduit snert. Het is net alsof schrijfster Michelle Miller halverwege het boek gewoon maar is gestopt. Ik miste een echt einde.

Conclusie over De Deal

De Deal is een goed geschreven boek, met interessante personages die zich nog ontwikkelen ook. Ik geef dit boek een 8. Want ik heb het echt met plezier gelezen.

De Deal: praktische informatie

De Deal is voor maar 15,- te koop bij bol.com. Dat vind ik niet veel voor zo'n goed boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *