| |

De geheime tegenstander - Agatha Christie in stripvorm

Ik houd erg van de boeken van Agatha Christie omdat ze zo sfeervol zijn. Met de grote hoeveelheid karakters heb ik soms wat moeite, want ik vind het lastig om namen te onthouden.

Mijn favoriete Agatha Christie boeken zijn die met Hercule Poirot en Miss Marple. De boeken met Tommy en Tuppence vond ik niet zo leuk. Uit de bibliotheek nam ik het boek De geheime tegenstander van Agatha Christie in stripvorm mee.

De geheime tegenstander van Agatha Christie in stripvorm

Deze stripversie van De geheime tegenstander is gemaakt door Emilio Van der Zuiden. Het leek me leuk om te zien hoe een Agatha Christie boek in stripvorm was. Maar helaas zijn de hoofdrolspelers in dit boek Tommy en Tuppence. En dat maakte het boek voor mij minder leuk.

Het verhaal van De geheime tegenstander

De plot van De geheime tegenstander vind je handig samengevat op Wikipedia. Ik vond het verhaal zo saai, dat ik het niet goed kan navertellen.

Wat betreft de stripversie van een Agatha Christie boek: ik ben niet zo enthousiast. Ik mis de sfeer uit de boeken, en ik vond de tekeningen eerlijk gezegd ook niet zo mooi. Maar ik zou eigenlijk een stripversie moeten lezen van één van de Agatha Christie boeken die ik met plezier heb gelezen om goed te kunnen vergelijken.


Mijn conclusie over De geheime tegenstander in stripvorm

Hoewel het boek De geheime tegenstander van Emilio Van der Zuiden er leuk uitziet, vond ik het niet geweldig. De belangrijkste oorzaak is denk ik dat het een verhaal is van Tommy en Tuppence. Het grote voordeel van deze stripversie is dat je het verhaal sneller uit hebt. Als je dat tenminste een voordeel vindt.

Voor iemand die van Agatha Christie verhalen houdt kan dit een leuk boek zijn.

Praktische informatie over De geheime tegenstander van Emilio Van der Zuiden

De geheime tegenstander van Emilio Van der Zuiden is voor 8,95 te koop via lambik.net.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *