|

Thuis mag ik niet meer zeuren, Sylvia Witteman

Als iemand het verdient om de vrouwelijke Simon Carmiggelt genoemd te worden dan is het wel Sylvia Witteman.


Sylvia Witteman en Simon Carmiggelt

Net als Simon Carmiggelt is Sylvia Witteman een meester in het beschrijven van mensen en situaties op een manier waardoor je precies begrijpt wat voor type je voor je hebt.

De manier waarop Simon Carmiggelt en Sylvia Witteman dat doen kenmerkt zich door originele vergelijkingen en vindingrijkheid. En net als Simon Carmiggelt dwaalt Sylvia Witteman door Amsterdam, en doet verslag van alles wat ze tegenkomt.


Het leven anno 2017

Sylvia's columns geven een prachtig tijdsbeeld. Zo herkende ik onmiddellijk het type vrouw dat in van die fel gekleurde retro jurkjes loopt. Of de vrouwen met een versierde fietsmand. Of de zogenaamd hippe vader met sneakers en zo'n baardje van drie dagen.

Daarnaast heeft Sylvia ook te maken met het schoolsysteem, Zwarte Piet, luizen op school, groter wordende kinderen etc.


Conclusie over Thuis mag ik niet meer zeuren

Thuis mag ik niet meer zeuren is weer een zeer lezenswaardig boek van Sylvia Witteman.

Ik geef het een 9.

Zie ook mijn review van het kookboek Het boek van Soof.

Praktische informatie over Thuis mag ik niet meer zeuren

Thuis mag ik niet meer zeuren is voor 14,99 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *