De inspiratiepraktijk, Fleur Brockhus

Ik heb Fleur Brockhus' eerste boek De urenfabriek gelezen, en dat vond ik best aardig.

Daarom was ik benieuwd naar haar nieuwste pennenverucht: De inspiratiepraktijk. Ook omdat ik het onderwerp leuk vond:

Een moeder in Amsterdam Zuid die vanuit huis een coachingspraktijk runt.

Coaching en counselling doen nogal wat moeders, en dus was ik erg benieuwd wat Fleur Brockhus daarvan zou maken.

De inspiratiepraktijk: waar gaat het over?

De inspiratiepraktijk heeft dezelfde hoofdpersoon als De urenfabriek: Fien. In De urenfabriek konden we lezen hoe Fien in verzet kwam tegen de enorme werkdruk van het leven als advocate.

In De inspiratiepraktijk is ze getrouwd met Alex, heeft twee kinderen en runt vanuit huis een succesvolle coachings praktijk. Overigens noemt Fien zich bewust geen coach maar inspirator. En haar praktijk heet een inspiratiepraktijk.


Het gaat eigenlijk nergens over...

Als je me vraagt: 'Waar gaat de inspiratiepraktijk over?' dan is het antwoord: 'Eigenlijk nergens echt over...' Het gaat zo'n beetje over de dagelijkse beslommeringen van Fien en hoe ze haar cliënten begeleid.

Zo ga je als lezer mee naar school om de kinderen op te halen. En je krijgt een kijkje in Fiens hoofd tijdens een inspiratie sessie.

Maar verder is er eigenlijk niet echt een verhaal. Eventjes leeft de boel op als Fien zwanger blijkt te zijn, maar dat wordt een miskraam. Dat aspect is dan zo'n beetje het zout in de soep.

Conclusie over De inspiratiepraktijk van Fleur Brockhus

De inspiratiepraktijk is een makkelijk leesbaar boek, over een getrouwde moeder, met twee kinderen en haar dagelijkse beslommeringen en worstelingen. Zoals zoveel Nederlandse moeders werkt ze parttime, en in dit geval vanuit huis in haar eigen coaching praktijk.

Halverwege het boek bekroop me meermaals het gevoel:


'Waarom lees ik dit? Gaat dit nog ergens naar toe?'

Ik geef De inspiratiepraktijk daarom een 6-. Het las wel aardig, maar inspirerend was het niet. En eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik een paar uur van mijn leven heb verspild door het te lezen.


Praktische informatie over De inspiratiepraktijkDe inspiratiepraktijk van Fleur Brockhus kost 17,95 bij bol.com. Maar ik zou het geld in mijn portemonnee houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *