Het perfecte stel van Ruth Ware recensie

het perfecte stel ruth ware

De meeste boeken van Ruth Ware vind ik mooie en spannende psychologische thrillers. Dus toen ik hoorde over haar nieuwe boek Het perfecte stel, wilde ik dat graag lezen.

Inmiddels heb ik het uit, en hieronder deel ik mijn recensie van Het perfecte stel van Ruth Ware.

Het perfecte stel: waar gaat het over?

Het perfecte stel gaat over zo'n reality show waarbij 5 koppels op een onbewoond eiland in de Indische Oceaan worden gezet en dan allerlei uitdagingen moeten doen. Telkens valt er dan iemand af. Het doel is dat 'het perfecte stel' aan het eind overblijft. Dat is het format van de reality show One perfect couple, maar een hevige storm gooit roet in het water!

Gestrand op een onbewoond eiland met 4 stellen

De storm is namelijk zo heftig dat de crew die het programma maakt omkomt op zee, en de deelnemers aan One perfect couple blijven achter op een onbewoond eiland met een beperkte voedselvoorraad en nog veel erger: een beperkte hoeveelheid water.

De vijf stellen moeten samenwerken om te overleven. Het format van de realityshow dat er telkens een deelnemer geëlimineerd wordt krijgt een gruwelijke wending....

Hoofdpersoon is Lyla

De hoofdpersoon in Het perfecte stel is Lyla. Lyla worstelt met haar wetenschappelijke carrière, en laat zich door haar vriend Nico overhalen om mee te doen aan One perfect couple. Eigenlijk is dat helemaal niks voor haar, maar Nico ziet het als een soort laatste kans om carrière te kunnen maken als acteur. Lyla doet uiteindelijk mee voor hem, maar eigenlijk is het niks voor haar.

Alwetende verteller, dagboekfragment en pogingen tot contact

Ruth Ware vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Lyla, en wisselt dit af met dagboekfragmenten van één van de andere vrouwelijke deelnemers, waarvan ik de naam niet meer weet, en pogingen van de stellen om contact te maken met behulp van de walkietalkie op het eiland.

Het perfecte stel interview met Ruth Ware

In onderstaand filmpje vertelt Ruth Ware over haar nieuwe boek.

Wat ik vind van Het perfecte stel

Ik kan er niet over uit: ik ben best heel erg teleurgesteld in dit boek! Ik bleef maar wachten op een enorme plot twist, waardoor alles ineens in een ander licht kwam te staan. Ik bleef denken:

'Het kan niet zo zijn dat dit het verhaal is. Er moet wel een twist komen!'

Met dat idee heb ik doorgelezen, maar weet je wat de twist was? Er kwam geen grote plottwist. Het verhaal was wat het leek. En dat was saai en totaal niet origineel.

Al met al vond ik Het perfecte stel van Ruth Ware echt zonde van mijn tijd. Ik baal dat ik mijn tijd eraan heb verspild met het idee dat er een briljante twist zou koken.

Op GoodReads krijgt One perfect couple een 3,71 maar ik vind dat  teveel. Ik geef het een 2,3. Geen aanrader dus wat mij betreft.

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *