Nanny needed van Georgina Cross

nanny needed

Boeken over nanny's vind ik altijd leuk!

Dus een boek met als titel Nanny needed leek mij wel wat.

En het begon veelbelovend.

Maar tijdens het lezen vroeg ik me meermaals af: wat is dit voor boek? Is het een spookverhaal? Is het een psychologische thriller? Of is het toch chicklit?

Nanny needed is een boek met een identiteitscrisis dat leest als een achtbaan: je vliegt alle kanten uit.

Nanny needed: het verhaal

Sarah Larsen woont samen met haar vriend in New York. Ze hebben het heel goed samen, maar Sarah's enorme schulden hangen als een donkere wolk over hun bestaan. En met hun banen in de bediening schiet het aflossen niet bepaald op. De schulden zijn overigens niet Sarah's schuld. Ze ontstonden door de ziekte van haar tante.

Nanny gezocht!

Als Sarah op een dag een oproep ziet voor een nanny lijkt haar dat wel wat. Zelfs al staat er bij: 'Discretion is of the utmost importance.' 

Het blijkt ook nog eens aan de Upper West Side van New York te zijn, in een hele chique wijk. Sarah wil niets liever dan daar werken! Ze vergaapt zich aan de moeder Mrs. Bird en het prachtige gebouw. Dus als ze haar de baan als nanny aanbieden, neemt Sarah het gretig aan.

Dat ze een contract moet tekenen waarin ze belooft dat ze niets mag vertellen over haar baan, vindt ze geen punt. 

En dan. Spoiler alert!

Lees niet verder, hierna volgen spoilers. Zoals zo vaak in het leven geldt het principe: 'Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.' Sarahs prachtige baantje als nanny blijkt minder mooi te zijn dan ze dacht.

Tenminste dat vindt Sarah.

Sarah is een drammerige en slachtofferig type

Ik vond dat ze enorm moeilijk en dramatisch deed eerlijk gezegd. Want wat is er aan de hand?

Er is helemaal geen kind om op te passen!

De moeder, mrs. Bird leeft al 18 jaar in ontkenning dat haar dochtertje Patty vlak voor haar vierde verjaardag is gestorven. Ze 'ziet' Patty en praat tegen haar. Sarah gaat bijkans over haar nek. (Had ik al gezegd dat ze zich enorm aanstelt?) Eigenlijk wil ze het liefst meteen stoppen als nanny, en de daaropvolgende dag gaat ze ook meteen al niet naar haar werk.

Coping mechanisme

Waar het feitelijk op neer komt is dat de familie van mrs. Bird haar laat geloven dat Patty nog leeft omdat ze anders steeds zelfmoord probeert te plegen. Een goed argument vond ik, maar laat het maar aan Sarah over omdat niet te vinden.

Kreunend, steunend en oordelen heeft Sarah het toch zooooo moeilijk! Het is zoooo moeilijk om op een niet bestaand kind te moeten passen. Ondertussen laat Sarah het zich wel lekker aanleunen dat mrs. Bird een jurk voor haar koopt van 6000,-

Nou ja, behalve de dood van Patty gebeuren er nog wat rare dingen, die niet logisch zijn en slecht verteld.

Mijn conclusie over Nanny needed

Nanny needed is een verhaal met potentie. Het grootste probleem is de hoofdpersoon Sarah, die een enorme aansteller en drampot is. Behalve dat is het verhaal onlogisch, overdreven en rommelig. Het lijkt wel alsof Georgina Cross niet kon kiezen: schrijf ik een chicklit, romance novel of psychologische thriller? Weet je wat ik doe gewoon alledrie.

Op GoodReads krijgt Nanny needed een 3,92 van 4. Maar ik geef dit boek een 1,4.

Met dank aan vreselijke Sarah.

Praktische informatie

Nanny Needed is voor 17,99 te koop bij bol.com maar ik zou mijn geld er niet aan uitgeven.

Leestip

Houd je net als ik van boeken over nanny's? Dan is Turn of the key van Ruth Ware wel echt een aanrader. En lees ook mijn De Hulp van Freida McFadden review!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *