The Pact van Dawn Goodwin: ik vermoord jouwe, als jij die van mij vermoordt

the pact

Ken je de film Strangers on a train? Daarin beloven twee mensen die elkaar niet kennen elkaar iemand voor de ander te vermoorden.

In het boek The Pact van Dawn Goodwin stelt de nieuwe buurvrouw van Maddie voor om elkaars 'probleem' te vermoorden. Maddie denkt dat ze een grapje maakt, maar het blijkt bloedserieus...

The Pact van Dawn Goodwin: waar gaat het over

In The Pact leren we Maddie kennen. Maddie en haar man zijn recent uit elkaar gegaan, omdat hij is vreemdgegaan en bij zijn vriendin een kind heeft verwekt. Het huwelijk is stukgelopen op Maddie's intense kinderwens en de vele miskramen die ze kreeg.

Uit elkaar, maar nog contact

Maar op de eerste bladzijde helpt Greg zijn ex Maddie met haar verhuizing. Ondanks zijn overspel hebben de twee nog warme gevoelens voor elkaar. Greg voelt zich schuldig over wat hij heeft gedaan, en mag Maddie nog steeds graag. En Maddie kan Greg niet vergeten.

Sterker nog, ze komt graag bij hem en de vrouw waarmee hij haar bedroog op bezoek, om hun dochtertje te kunnen zien.

Bovenbuurvrouw Jade: I'll kill yours, if you'll kill mine

Maddie vindt het moeilijk haar draai te vinden en haar kinderwens is nog even groot. Daardoor zoekt ze contact met haar bovenbuurvrouw Jade: ze is graag in het gezelschap van haar zoontje Ben. Maar de 'vriendschap' verloopt moeizaam, en Jade is nou niet bepaald makkelijk in de omgang.

Maar Jade blijkt zo haar geheimen te hebben.

Perspectieven in The Pact

Het perspectief in The Pact is meestal van Maddie, maar soms krijg je als lezer een kijkje in het hoofd van de Jade. En dan kom je er al snel achter dat die niet veel goeds in de zin heeft met Maddie. Er zijn overigens ook een paar stukken vanuit het perspectief van Greg.

Mijn conclusie over The Pact

Ik vond The Pact best een aardig boek. Maar op een bepaalde manier vond ik het ook vrij vlak. Je zou toch denken dat het allemaal erg spannend was, maar dat valt best mee. Het is eigenlijk een beetje tam.

Eigenlijk net zoals Maddie's reactie op Greg's overspel.

Ik vond dat eigenlijk best heel erg! En dan ook nog dat ze gast is wat ooit haar eigen huis was. Je zou er toch niet goed van worden?! Maar dat valt dus allemaal erg mee bij Maddie.

Ik geef dit boek een 7. Het leest prettig, en is redelijk interessant. En het heeft een happy end!

Praktische informatie over The Pact

The Pact is voor 16,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *