|

Een verdiende dood, Peter Sanswon

een verdiende dood, peter swansonEen verdiende dood is een aangename psychologische thriller die anders dan de gemiddelde thriller leest.

Hoewel er best het één en ander gebeurt in dit boek, komt het verhaal toch rustig over. Ik denk dat dit komt door de vertelstijl van Peter Swanson.

Er worden geen gruwelijkheden in beschreven, en toch is het schokkend.

Een verdiende dood

In het eerste hoofdstuk leer je als lezer Ted kennen. Ted zit te balen in een bar op een vliegveld omdat zijn vrouw hem bedriegt. Dan ontmoet hij een medereizigster, Lily.

Ted verzucht dat hij zin heeft om zijn vrouw te vermoorden, en Lily reageert medelevend. En antwoordt dat ze dat een reële optie voor hem vindt. Sterker nog, Lily wil hem best helpen.

Een tijdlang is Ted serieus van plan om samen met Lily zijn vrouw, en de aannemer waarmee ze hem bedriegt, te vermoorden. Maar gaandeweg ontdekt hij dat dit vooral een smoesje is om Lily te kunnen blijven zien. Feitelijk is hij geen moordenaar. Opgelucht besluit hij gewoon te scheiden van zijn vrouw, en verder te gaan met Lily.

Maar dan gebeuren er een aantal verrassende dingen.

Als lezer zie je die werkelijk niet aankomen.

Ik zal ze hier dan ook niet noemen, want dat zou de pret van het lezen van Een verdiende dood bederven.

Een verdiende dood: Ted, Lily en Miranda

Hoewel ik niet houdt van verschillende perspectieven, werkt dat in Een verdiende dood goed. Ook omdat het er maar twee, soms drie zijn.

Bij dit boek had ik niet dat ik baalde als het perspectief veranderde. Sterker nog, het was eigenlijk wel fijn om hetzelfde verhaal vanuit de ogen van één van de andere hoofdpersonen te beleven.

Conclusie over Een verdiende dood

Een verdiende dood is een goed geschreven aangename thriller die nergens verveelt. Het is Peter Swanson gelukt om origineel te zijn binnen een afgezaagd genre.

Zelfs het einde is verrassend. Ik moet er nog om glimlachen als ik er aan denk.

Praktische informatie over Een verdiende dood

Een verdiende dood is voor 19,90 te koop bij bol.com. Ik vind dat het geld waard.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *